6 gedachtes over “Het hele M-O staat in brand… sorry, geen interesse: eerst Israëlbashen [cartoon]

 1. Op het eerste gezicht is de conclusie van velen dat er hier werk aan de winkel is voor vele psychiaters.
  Helaas, nee. Dit is oorlog. Een totale oorlog tegen een bijna onzichtbaar landje – op de wereldkaart – maar het is velen nog altijd te groot en men blijft Israel’s grenshekken beklimmen, bevliegen, bevaren, belagen.
  Uniek in de wereldgeschiedenis.

  Like

 2. Mooi vond ik het telefoongesprek van een van de BELGISCHE oproerkraaiers vanuit het Israelische “cachot” met de VRT. Hij ‘dreigde met een rechtzaak tegen Israel, dat de chotspe had om ‘zijn LEGALE rechten om Israel te ‘infriltreren en te ‘protesteren = agiteren in een land dat ‘niet het zijne is over een probleem wat al helemáál niet het zijne is en waar zijn ‘kennis niet verder reikt dan propagandistische anti Israel haat mantra’s.
  Het grappige vind ik altijd dat deze mensen in zo een situatie opééns BELGEN zijn, niks Vlaming of Franstalig, niks Wereldprobleem over een Taalgrens met een Taalstrijd over wie wat & waar spreekt en waar al (hoeveel?) regeringen over gevallen zijn en waar men nu, na méér dan één jaar nog stééds zonder regering zit omdat Vlamingen & Wallonen niet door één deur kunnen en elkaar géén milimeter willen gunnen.
  Nee, deze “Belg” vind het niet nodig om hiertegen, hier bij hem thuis, te protesteren! Zijn ‘Cause Celebre’ is te rebelleren tegen Israel & voor “Palestina” wat niet bestaat & nooit bestaan heeft (dit gegeven mag ook wel eens aan de VRT doorgegeven worden die de W-Bank fanatiek Palestina blijft noemen). “Palestina” is de zaak die hem aan het hart ligt.
  Hij, met zijn mede malloten hebben besloten wat de ‘juiste grens is voor Israel! Wat “Palestina” is en moet worden. Is het de W-Bank of Gaza of samen? Jordanie (het ‘echte Palestina) heeft al gezegd dat ze géén eenzijdig uitgeroepen “Palestina” in de VN zal steunen. Die willen absoluut niet nóg een “Palestina” naast zich hebben, maar onze ‘Belgen en andere FlyFlo-tilala’s willen dat wel. Dat is de zaak waar hij voor zal vechten, onzere dappere “Belg.
  Maar ja, het is altijd makkelijker raad te geven dan je eigen problemen op te lossen!

  Like

 3. Het is ook een chotspe.

  Maar wat betreft de opmerking “dit gegeven mag ook wel eens aan de VRT doorgegeven worden die de W-Bank fanatiek Palestina blijft noemen” Ik weet zeker dat de VRT dit kan weten, maar niet willen weten, het negeren, want het doel heiligt de middelen toch?

  Dit geld trouwens voor al die die mensen die achter de vlieg-idioten en vloot-idioten

  Like

 4. En de drijfveer achter dit alles? Jodenhaat, antisemitisme uit de oude doos. Dat is precies ook altijd wat je het eerste hoort en tot in den treuren hoort herhalen: “we hebben niks tegen de Joden maar alles tegen Israël”. Wat denken ze dan? Dat Israël werd opgericht door Chinezen, Afrikanen of Aziaten? Nee, door de Joden, volgens een concept dat Theodor Herzl beschreef in zijn boek De Jodenstaat eind 19de eeuw, lang voor de holocaust. Israël is de staat van, voor en door de Joden opgericht. Wie wat tegen Israël heeft, bedoelt de Joden. Zelfs dominee Martin Luther King zei dat al in 1967:

  “You declare, my friend, that you do not hate the Jews, you are merely ‘anti-Zionist’… When people criticize Zionism, they mean Jews – this is God’s own truth. Anti-Semitism, the hatred of the Jewish people, has been and remains a blot on the soul of mankind.“

  Dr. Martin Luther King jr., augustus 1967

  Dezelfde Jodenhaat als in de jaren 1930 toen de hele wereld de Joden haatte, maar na de Holocaust zullen beweren en volhouden tot op vandaag dat het enkel en alleen de nazi’s waren die hen vervolgden, discrimineerden en wilden uitroeien. Tot kort voor de nazi’s op 10 mei 1940 België binnenvielen, werden Duitse en Oostenrijkse Joodse vluchtelingen met stokken terug over over de grens met Duitsland gedreven, terug naar de landen die hen vervolgden en vermoordden.

  Nochtans waren er al 7 jaar voordien concentratiekampen in bedrijf gesteld, de Rijkskristalnacht van 1938 had al plaatsgevonden, de rassenwetten van Neurenberg waren al sinds 1935 van toepassing enz. Kortom: het kon de wereld allemaal geen bal schelen wat er met de Joden gebeurde. Aan het einde van WOII bombardeerden de Amerikanen de fabrieken rondom KZ Auschwitz-Birkenau maar nooit het KZ zelf. Waarom hebben ze dan het KZ niet bevrijd? Dàt was de situatie tot aan de Holocaust.

  En het is diezelfde Jodenhaat die nog altijd springlevend is in het Westen en het Oosten en in het Midden-Oosten een nieuwe voedingsbodem heeft gevonden in de islam en aan de Jodenhaat van weleer een nieuwe naam heeft gegeven: Israël.

  En de Palestijnen?? Die spelen in dat ganse antisemitische theater maar een figurantenrol. Amper goed genoeg om te dienen als kanonnenvlees om Israël te verwoesten.

  Like

 5. hoe droevig ook Brabosh, je hebt gelijk antisemitisme is de drijfveer…..

  De geschiedenis herhaalt zich weer…..

  Ik vraag mij af of zij er zich van bewust zijn dat men discrimineert, of dat men een racist is.

  Like

Reacties zijn gesloten.