VN rapporteur Richard Falk publiceert antisemitische cartoon op zijn blog

Richard Falk, de Bijzondere Rapporteur voor de Mensenrechten voor de Verenigde Naties in de Palestijnse Gebieden, bleek een antisemitische cartoon te hebben geplaatst op zijn blog. In de bedenkelijke wereld van de Verenigde Naties, waar recht voor gekken is en gekken recht spreken,  is Richard Falk de meest geschikte werknemer. Bij herhaling is gebleken dat deze groezelige figuur een gepassioneerd volgeling en verbreider is van allerhande samenzwerings theoriëen inclusief de aanslag 9/11 toen de toren van het WTC in New York werden verwoest. Hieronder de bewust cartoon die op zijn blog prijkte:

Richard Falk beweert dat hij het antisemitische karakter van de prent niet begrijpt. Vandaar een kleine toelichting van mezelf voor Mr. Falk. Rechts zich u het gekende geblinddoekte beeld van Vrouwe Justitia, geblinddoekt omdat ze objectief en onafhankelijk oordeelt over recht. Links ziet u een hond met USA band om het middel en een keppeltje op het hoofd met een Davidster. Terwijl de hond aan een gruwelijk maal bezig is en menselijke botten doorknauwt, urineert hij met zichtbaar veel genoegen op Vrouwe Justitia.

Of anders gezegd: Volgens de tekenaar “worden de Verenigde Staten geregeerd door de Joden, die wreedaardige mensenrechtenschenders zijn en hebben zij de grootste minachting aan eender welke rechtspraak.” Dat zijn leugens met de bedoeling de Joden, Israël en haar belangrijkste geallieerde met name de VS, te criminaliseren en demoniseren om uiteindelijk te delegitimeren. Zoiets heet daarom antisemitisme en is een typisch voorbeeld van Jodenhaat uit de oude doos.

Richard Falk, de advocaat voor de Mensenrechten die ooit Ayatollah Khomeini een “bevrijder” [van Iran], ontkende aanvankelijk het antisemitisch karakter, onder druk gezet verwijderde hij de cartoon om tenslotte te ontkennen dat die ooit op zijn blog heeft gestaan. Pech voor Falk want UN Watch heeft alles gedocumenteerd met de nodige screenshots als bewijs. Meer over dit alles op de website van UN Watch klik hier.

UN Watch, heeft van Navi Pillay, de voorzitster van de VN-Mensenrechtencommissie, geëist dat zij de cartoon op de blog van Richard Falk zou veroordelen. “Voor de geloofwaardigheid van het Mensenrechtensysteem van de VN in de strijd tegen het racisme, zouden haar eigen vertegenwoordigers zich niet straffeloos mogen inlaten met het aanzetten tot haat en raciale discriminatie.” [orig.:  “For the UN human rights system to be credible in the fight against racism, its own representatives must not be allowed to incite hatred and racial discrimination with impunity“], zo schreef Hillel Neuer, de voorzitter van UN Watch in een brief aan de Hoge Commissaris voor de Mennsenrechten van de VN.

“Joden voorstellen als bloeddorstige honden, heeft een duistere geschiedenis,” zei Neuer. “Wij manen Mevrouw Pillay aan om deze ophitserij tot racisme te veroordelen door een verantwoordelijke van de VN Mensenrechtenorganisatie, en eisen dat Mr. Falk onmiddellijk deze beledigende caricatuur van zijn blog verwijdert en zich verontschuldigt.” Van zodra de controversie werd onthuld, begonnen het ontkennen door Falk, zoals u hieronder op een sceenshot op zijn Facebookprofiel kan lezen: