Canadese premier: Ik zal Israël ten allen prijze blijven verdedigen [video]

Canadian PM: I Will Defend Israel ‘whatever the cost’

“Dat het koste wat het kost!”

Ottawa, Canada, 8 november 2010. “Ik zal Israël ten allen prijzen blijven verdedigen. [..] Zolang ik eersteminister ben, of het nu in de Verenigde Naties is, tussen de Francophonie of eender waar, Canada zal dat standpunt blijven verdedigen ongeacht de prijs.”Premier Stephen Harper deed die uitspraak aan het begin van een 2-daagse conferentie omtrent antisemitisme die werd gehouden op Parliament Hill tijdens de Holocaust Education Week. Hij zij dat hij voorbereid is op elke politieke weerbots die zijn kant opkomt door zich uit te spreken tegen de anti-Israëlische retoriek. Harper vertelde aan het publiek dat terwijl Israël ontvankelijk is voor elke eerlijke kritiek,  Canada zich verplicht voelt om op te komen voor haar geallieerde telkens deze wordt aangevallen door anderen.

“Niet alleen omdat dit het enige juiste is om dit te doen, maar omdat de geschiedenis ons heeft geleerd dat de ideologie van de anti-Israël bende ons heel erg duidelijk heeft gemaakt dat wanneer het bestaansrecht van het Joodse volk wordt bedreigd, dit op langere termijn een bedreiging vormt voor ons allen.” [orig.: “Not just because it is the right thing to do, but because history shows us, and the ideology of the anti-Israel mob tell us all too well, that those who threaten the existence of the Jewish people are in the longer term a threat to all of us.“]

Lees ook op Brabosh.com: Canadese premier Stephen Harper verwerpt Obama ‘s anti-Israëlbeleid van 22 mei 2011; met dank aan Aukina Dokter voor de hint.

Een gedachte over “Canadese premier: Ik zal Israël ten allen prijze blijven verdedigen [video]

Reacties zijn gesloten.