Brian Lilley over de Uitbuiting van Gaza [video]

Sam Van Rooy:

Zo verschrikkelijk is het in die Gazastrook, met al die luxehotels, waterparken en olympische zwembaden. De levensverwachting (72 jaar) is er hoger dan in veel Arabische landen, en de bevolking is er als gevolg van de miljarden van het Westen geëxplodeerd: tussen 1950 en 2008 is de bevolking van Gaza gegroeid van 240 duizend tot 1,5 miljoen.

Veel voorkomende ‘ziekten’ zijn suikerziekte en obesitas. Hoezo openluchtgevangenis? Hoezo genocide op de Palestijnen? Maar goed dat Israël de blokkade nog een beetje handhaaft, of de Gazanen zouden nog vetter en ongezonder zijn. Kijkt u vooral naar dit videoverslag: Brian Lilley on burgeoning Gaza.

lees op Brabosh.com: De malaise van de multiculturaliteit door Wim Van Rooy van 29 juni 2009;  Sam van Rooy & Wim van Rooy stellen voor: De Islam. Kritische Essays over een Politieke Religie van 30 september 2010;

Een gedachte over “Brian Lilley over de Uitbuiting van Gaza [video]

  1. Hoe tragisch dat het allemaal waar is wat er gezegd wordt op deze video. Gaza heeft geen hulp nodig, andere oorden in de Arabische wereld hebben hulp nodig. Hulp, bescherming tegen dolle dictators die hun burgers doodfolteren (Bashar Assad is niet de enige). Maar dat interesseert niemand. Niet wat Assad doet. Niet wat er gebeurt in Egypte, Lybie, Jemen.
    Enkel wat er in Israel gebeurt? Ach nee, het interesseert geen mens wat Israeli’s, wat Joden doen of niet doen. Daar GAAT het helemaal niet om. Het gaat er om dat zij BESTAAN. Dat brengt de Filistijnse handlangers naar Ben Gurion International Airport in Israel waar ze dan schreeuwen van “welcome to Palestine”. Met de boot lukte het niet, met het vliegtuig ook niet bijzonder maar sommigen geraakten toch de mazen van een internationaal gespannen net. Tegen de bespottelijke demonstratie, een schande voor allen die eraan meewerken.

    Like

Reacties zijn gesloten.