Hoe het Nederlandse Free Gaza Flotilla faalde in haar boosaardig opzet

Het Nederlandse Free Gaza Flotilla, eindelijk vertrokken vanop de Utrechtse grachten. Helaas voor Hamaslovers zoals Anja Meulenbelt en Gretta Duisenberg, zal het flottielje niet veel verder raken dan wat op dit plaatje is te zien. “Er gezellig bij zijn,” was het motto en gezellig was het zeker voor die… Ollanders. šŸ˜‰

How the Dutch Gaza Flotilla backfired

door Yochanan Visser
(vertaling: Aukina Dokter)
www.missingpeace.eu

Een Nederlands schip werd georganiseerd als onderdeel van de Gaza-vloot om Chamas te helpen om dit gebeuren voor te spiegelen als humanitair, en om zo een anti-Israƫl sentiment te creƫren. Het verhaal over hoe deze poging mislukte is een fascinerend verhaal over de hedendaagse politieke oorlogsvoering.

Inderdaad het eindresultaat is dat door dit gebeuren het Nederlandse debat meer pro-Israƫl en meer anti-islamistisch is gemaakt. Vele artikelen waar vaak de Nederlandse Internet media de kop lopers van zijn, legden allianties bloot tussen Nederlandse ver linksen en lokale islamisten, die samen met een aantal christelijke groeperingen de organisatie Nederland-Gaza hielpen bij het organiseren van de Nederlandse deelname aan de tweede Gaza vloot.

Het resultaat is een serieus publiek debat en een daadwerkelijke toename van pro-Israƫl activiteiten en ondersteuning in het land wanneer het extremistische karakter van deze organisatoren worden bloot gelegd door rapporten zoals deze. Al de Nederlandse journalisten die van plan waren mee te varen naar Gaza zijn hier van afgestapt. Zij klagen over een dictatoriale sfeer, paranoia en een wederzijds wantrouwen van de vloot

De Nederlandse blog KeesjeMaduraatje was een van de eersten die materiaal over de extremistische elementen in de tweede Gaza vloot publiceerde. Hieruit blijkt dat de Free Gaza Holland voorzitter Rob Groenhuizen een veroordeelde communist en extremist is die lid is geweest van Nederlandse groepen die aangesloten zijn bij de Duitse terroristische Rote Armee Fraktion. Groenhuizenā€™s groep had ook banden met de Palestijnse terroristische organisatie PLFP en de leden namen deel aan een terroristisch trainingskamp in Jemen in 1976. In een e-mail uitwisseling schreef Groenhuizen over het echte doel van de tweede vloot.

Dit spel over humanitaire hulp is onderdeel van een enorme plot,iets dat Israƫl zo lang mogelijk probeert uit te stellen, maar met elke opstand in de Arabische wereld en met elke fout die Israƫl maakt komt het einde dichterbij. Iedereen weet dat Israel niet duurzaam is.

Snel verder lezen KLIKKEN op –>

Een andere Nederlandse blogger, Carel Brendel, onthulde kort geleden nog meer details over de banden tussen de Nederland-Gaza, islamitische groeperingen in Europa, en de Chamas in Gaza. Op 18 juni schreef Brendel dat hij het bewijs had gevonden dat de Italiaanse NGO Associazione Benefica di Solidarieta con il Popolo Pelaestinense (ABSPP) en de Nederlandse NGO-Israa elk 100.000 euro hadden gedoneerd voor de aankoop van de Nederlands / Italiaanse boot.

De Nederlandse Chamas lid Amin Abu Rashed die vorig jaar gearresteerd werd op de Mavi Marmara, het Turkse schip in de eerste flottielje. Hij is mede-oprichter van Israa, een Nederlandse islamitische liefdadigheidsinstelling. Rashed is ook mede-oprichter van de Europese campagne om het Beleg van Gaza te beƫindigen (ECESG) samen met Ibrahim Akkari, een Nederlandse Moslim Broederschap leider .

Daarnaast heeft Rashed ook nog gewerkt voor de in Rotterdam gevestigde Hamas liefdadigheid El Aksa. Deze groep is verboden door de Nederlandse autoriteiten. Deze groep maakte deel uit van een netwerk onder leiding van Yusuf al-Qaradawi, de meest invloedrijke geestelijke van de Moslim Broederschap die vurige antisemitische uitspraken heeft geuit.

De voorzitter van Israa, Mohamed el Doori, is ook penningmeester van de Nederlandse Federatie van Islamitische Organisaties (FION), nog een uitloper van het Europees Moslim Broederschap. Beide organisaties nemen deel aan de Nederland-Gaza coalitie.

Op 14 mei publiceerde De Telegraaf een ander artikel waarin de reporter Bart Olmer tapes liet zien uit de notulen van de vergaderingen van het bestuur van de Nederland-Gaza beweging, die bewijzen dat Amin Abu Rashed de drijvende kracht is achter de fondsenwerving voor de Nederlandse boot.

Vorige week, schreef een ander Nederlands dagblad Trouw, een artikel waarin Hasna el Maroudi, een verslaggeefster voor de linkse websites. Op de centrale rol van Abu Rashed in de operatie wees,ondanks de pogingen van de Nederland-Gaza groep om dat feit te verbergen. Als gevolg daarvan besloot ze niet mee te varen op de boot.
Een andere journalist, Wilfred van de Poll, trok zich ook terug na dat Rashed hem vertelde in een interview, dat hij de boot gekocht had. En hij ook de verbindingen tussen de Nederland-Gaza organisatie en Hamas toegaf..

Daarna organiseerde een groep van geestelijken en leden van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) een petitie die eiste een einde te maken aan de banden tussen de protestantse NGO Kerk in Actie en Sabeel. Nadat was gebleken dat ambtenaren van de Kerk in Actie samen werkten met Sabeel een Arabische christelijke groep, om schaamteloze leugens over Israƫl te verspreiden.

Andere internet media berichten over banden tussen Nederlandse NGO’s en extremistische Palestijnse groepen werden er de oorzaak van, dat de Nederlandse regering de richtlijnen voor de overheid subsidies gaat wijzigen voor NGO’s die fondsen geven aan anti-IsraĆ«l groepen. Er is nu een debat gaande om fors te gaan bezuinigen op dergelijke financieringen.

Hoewel deze ontwikkelingen hebben blootgelegd, dat de Gaza-vloot een operatie is van Hamas en andere radicale linkse groeperingen die Israel willen delegitimeren en in diskrediet brengen, hebben ze ook een veel bredere betekenis. Wat er is gebeurd in Holland is een case studie die laat zien, hoe of internet publicaties en onderzoek naar verborgen radicalisme en extremistische banden van zogenaamd humanitaire en gematigde groepen, er toe kan leiden dat de overheid zijn beleid veranderd, de media zijn houding veranderd, en de publieke opinie kan veranderen.

Een gedachte over “Hoe het Nederlandse Free Gaza Flotilla faalde in haar boosaardig opzet

  1. “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel”. Ik geef toe, soms gaat het wel erg langzaam, maar het werkt toch altijd. Er zijn 1000 leugens, maar er is maar Ć©Ć©n waarheid. De terroristen & propagandisten van vandaag hebben het nog nooit zo makkelijk gehad. Ze gooien gewoon wat leuzen, one-liners, propaganda en eigen waarheden & dogma’s op het net en in een paar seconden hebben ze het ‘face book publiek bereikt, waarvan de gemiddelde persoon niet op de hoogte is van het probleem en dus alles voor ‘zoete koek aanneemt. “Het staat op het Internet, dus is het waar”. De journalisten van vandaag zijn ook liever lui dan moe en nemen gewoon de “nieuwsflashes van Reuters e.a. over zonder het te controleren! Die (Reuters) hebben dit fenomeen ook al door en blijken ook niet vies van een beetje manipulatie. Zo wordt de bekende ‘zondebok geschapen. Vroeger waren dat de Joden, nu zijn het Israel & de Joden. AllĆ©Ć©n………die Joden van Israel zijn niet meer die Joden van Europa 1939 en geven klappen terug (en flinke ook), en dit brengt weer het antisemitisme naar boven, want “sterke joden die zich verdedigen, daar houden wij niet van, die moeten wij even laten zien waar hun plaats is………….in Auschwitz aan het gas”! Herkennen we de leuzen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.