De Moslim Broederschap en de anti-Israëlsmaak van de Arabische Lente

De zwaarden zijn geslepen, het staal is afgekoeld, de vijanden geliquideerd, gevangengezet of gevlucht naar het buitenland. Israël staat weer overal in de Arabische wereld bovenaan de agenda, dankzij de Moslim Broederschap en haar bedenkelijke rol in de Arabisch Lente. De Moslim Broederschap belooft plechtig om – geheel conform de shariawetten – nauwgezet zorg te dragen over de zeden en gewoonten van de bevolking. En tegelijk ook – en bij voorkeur graag met hetzelfde zwaard in één enkele houw – over niet-moslims, Joden en Christenen en andere dhimmies zoals u en ik. Is dat niet lief?

De anti-Israël smaak van de Arabische lente & Moslimbroederschap eist van VS: Laat Israël vallen
door Israel Today

Toen de Arabische massa’s in opstand begonnen te komen tegen dictatoriale regimes en democratische hervormingen eisten, verwelkomden de Westerse leiders de beweging omdat die zou leiden tot een liberaler en opener Midden-Oosten zonder conflicten. Veel westerse functionarissen, vooral die in Washington, waren er zeker van dat de zogenaamde ‘Arabische lente’ de vooruitzichten op vreedzame betrekkingen tussen Israël en zijn Arabische buren zou verbeteren.

Maar toen islamitische groeperingen de meeste van die revoluties effectief kaapten, werden die vooruitzichten aanzienlijk slechter. In Tunesië, het land waar het allemaal begon, besloot de nieuw ingestelde Hoge Commissie voor Politieke Hervormingen en Democratische Overgang afgelopen vrijdag dat vrede met Israël in feite verboden wordt. Een officieel overheidsdocument, aangehaald door persbureau AFP, verklaart dat het nieuwe Tunesië democratisch is, dat zijn taal Arabisch is, zijn religie is de Islam, en dat het “elke vorm van normalisering met de Zionistische staat” verwerpt.

In Egypte wordt de situatie waarschijnlijk vergelijkbaar. De gevolgen zijn echter veel ernstiger, omdat dit land al een vredesakkoord met Israël heeft. Volgens de plannen gaan de Egyptenaren in september naar de stembus voor de eerste parlementsverkiezingen sinds de verdrijving van de voormalige dictator Hosni Mubarak. Maar de enige georganiseerde en breed gesteunde politieke macht in Egypte is op dit moment de Moslimbroederschap. En omdat er zo weinig tijd is voor de verkiezingen, is er geen kans dat een andere groep opstaat en een meerderheid in het parlement verkrijgt.

Dat betekent dat het bijna zeker is dat de Moslimbroederschap de controle krijgt over het Egyptische parlement, of door een absolute meerderheid of via kleinere gelieerde politieke fracties. En dat zal niet veel goeds voor de Israël-Egypte vredesverdrag. Al met al blijkt de Arabische lente een nogal koud seizoen voor Israël te zijn. Het blijkt dat die “deskundigen” in Washington en Europa niet zo veel weten als ze zouden willen. Egyptes groeiende Islamitische macht bedank de regering-Obama voor de uitgestrekte vredeshand, maar stelt als voorwaarde voor herstel van betrekkingen het beëindigen van de Israëlisch-Amerikaanse relatie

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton maakte dit weekeinde de wens van de regering-Obama bekend, om de banden met de Egyptische Moslimbroederschap te herstellen. De Broederschap reageerde deze week door Clinton te bedanken, en zijn eerste eis te stellen aan zijn nieuwe Amerikaanse vrienden: stop met de steun aan het “zionistische regime”. In een antwoord per e-mail, geciteerd door persbureau Bloomberg, gaf woordvoerder Mahmoud Ghozlan van de Moslimbroederschap aan dat als Amerika vaste betrekkingen met de groep wil, het moet “stoppen met het ondersteunen van corrupte en tirannieke regimes, het steunen van de zionistische bezetting en het gebruiken van een dubbele moraal.”

Het is belangrijk te weten dat wanneer de Moslimbroederschap spreekt over de ‘zionistische bezetting’ het niet alleen de Israëlische aanwezigheid in Judea en Samaria, de zogenaamde “Westbank”, bedoelt. De Moslimbroederschap ziet geheel Israël als een kankergezwel dat moet worden uitgeroeid. De groep de terugkeer van Egypte naar de staat van oorlog met Israël, en wil dat gehele regio een Islamitisch kalifaat wordt. De voormalige Egyptische president Anwar Sadat werd vermoord door de Moslimbroederschap omdat hij vrede sloot met Israël. De Moslimbroederschap is tegenwoordig de best georganiseerde politieke macht in Egypte, wat de verwachting wekt dat hij controle over de overheid verkrijgt wanneer Egyptenaren in september naar de stembus gaan.

door Israel Today.nl –> klik hier en hier

De “Arabische Lente” ontluikt in de Egyptische hoofdstad Caïro. Tijdens het Vrijdaggebed van 13 mei 2011 drummen de massa’s weer spontaan samen op het Tahrirplein. Kwestie van de juiste teneur aan te houden en de laatste twijfels weg te nemen omtrent hun ware bedoelingen, wordt door de volksmassa spontaan een Joodse Davidster in brand gestoken. Elders op het plein worden Israëlische vlaggen verbrand. In het Midden-Oosten zijn dat namelijk synoniemen. Daar maakt men nooit het onderscheid tussen Zionisten, Joden, Israëliërs of Israëlieten. Voor moslims en Arabieren zijn dat allemaal Joden en Joden moeten vernietigd, verjaagd en/of in slavenstatus (dhimmitude) worden gebracht. Dat is al duizenden jaren zo het geval. Alleen in het Westen –  voor wat dat waard is – maakt men wel eens het verschil tussen Joden en Israël. Maar da’s flauwe zever. Israël is gewoon een andere naam voor antisemitisme en Jodenhaat. Wie kritiek op Israël heeft, bedoelt in feite de Joden.

2 gedachtes over “De Moslim Broederschap en de anti-Israëlsmaak van de Arabische Lente

 1. Israel Today was onbereikbaar op het moment dat ik de site wilde bezoeken.
  Maar ik ben nieuwsgierig naar de context van de foto.
  Die vrouwen zijn toch geboeid?
  Wat is daar aan de hand?

  Like

 2. V>- KNIP -<N DEZE DIENAARS VAN MAANGOD ALLAH IS HET ENIGE WAT WERKT, ANDERS ZULLEN ZIJ U MET HET ZWAARD DODEN

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.