Hamas is formeel: de bezetting van Gaza is voorbij!

Hamaspremier Haniyeh: “We hebben gewonnen! De bezetting is voorbij!

De idioten van het Free Gaza Flotilla kunnen beginnen feesten! Hun job is voorbij! Want de grote chef en bendeleider van de terreurgroep van Hamas Ismaïl Haniyeh, heeft afgelopen zondag 3 juli ’11 verklaard dat de Gazastrook open staat voor iedereen die wil investeren en zei “We zullen met hem samenwerken alsook het ter beschikking stellen van onze hulpbronnen.”

Het nieuw aan te leggen Saraya complex met commerciële gebouwen, parken en recreatiegebieden en een historisch museum.

Hamaspremier Haniyeh deed die mededeling ten overstaan van een groep industriëlen en potentiële investeerders tijdens een ceremonie ter gelegenheid van de start van een reeks nieuwe projecten in het centraal gedeelte van de Gazastrook. Haniyeh verklaarde dat thans in de sector het post-bezetting tijdperk is aangebroken en zei: “Wij hebben de bladzijde van vijf jaar bezetting omgeslagen en wat we nu doen is een echte uitdaging voor de blokkade.”

Hij benadrukte dat er duizenden tonnen bouwmaterialen in de steden van Gaza zijn toegekomen en zij die willen investeren zullen er alles aantreffen wat ze nodig hebben. Let wel, dit bericht komt niet van een Israëlisch informatiekanaal van het gekende Palestijns Pers Agentschap Safa zie hier.

Het bericht is ook enkel in het Arabisch op te sporen want tegenover Westerse journalisten die de landen vertegenwoordigen waarvan al het geld voor Hamas komt, klinkt het in het Engels wel helemaal anders. Dan zijn er grote tekorten, verhongert de ganse bevolking en zijn er nagenoeg geen bouwmaterialen te verkrijgen. En dat is precies wat die Flotilla idioten willen horen en propageren tegenover hun achterban.

In het Arabisch echter is het allemaal zonneschijn en in het Engels is het al kommer en kwel. Op de ceremonie waren ook afbeeldingen en schaalmodellen van de toekomstige bouwprojecten te zien zoals bijvoorbeeld de aanleg van een park en speeltuin in Nusseirat, de Centrale Markt, de Jeugdclub Maghazi en het Palestijnse Sociaal Centrum in Deir el-Balah.

Bouw van een basisschool in Nuseirat - UNRWA

Haniyeh uitte zijn bewondering uit voor dergelijke projecten omdat ze volgens hem de standvastigheid van het Palestijnse volk reflecteren. De premier onderstreepte dat deze grote menselijke inspanningen die over heel Gaza plaatsvinden en op alle terreinen projecten aanvatten, aantonen dat Gaza elke samenzwering heeft verslagen en als grote triomfator uit de blokkade is gekomen.

Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint. Zie ook op IMFA: Humanitarian & civilian activities towards the Gaza Strip – COGAT monthly report Feb 2011 van 15 maart 2011 klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.