To Gaza with Love – verloren liefdesbrief van de ‘Audacity of Hope’ [satirevideo]

Wij hebben één van de “liefdesbrieven” teruggevonden die zich aan boord bevonden van het Amerikaanse Free Gaza schip de “Audacity of Hope” die aan de bevolking van Gaza moesten worden overgedragen als een boodschap van het volk van Amerika. Een gift van “hope” van het ene volk aan het andere dus.

Zoals u zich nog wel herinnert liet de Griekse politie de Audacity of Hope kort na het vertrek van het schip uit een Griekse haven enkele kilometer verder meteen weer rechtsomkeer maken en liet het schip terug aan de ketting leggen. De bedoeling van de opvarenden was niet om hulpgoederen te brengen naar Gaza – want die hadden ze niet bij – maar wel om de legale Israëlische blokkade rond Gaza te doorbreken, wellicht op zoek naar een flink pak slag van de Israëlische marine. Dat laatste zullen ze dan ook nog moeten missen. Het zit ze echt niet mee, die arme Amerikanen.

Wat ze wel bij zich hadden voor de Gazaanse “hongerlijers” [he he..] waren duizenden brieven van Amerikanen voor Gaza, “Loveletters to Gaza” dus. De redactie van deze kleine filmstudio heeft toevallig enkele brieven van die Griekse kade bij mekaar gescharreld en de inhoud ervan op muziek en beeld uitgebracht. Dus geen brood en water voor Gaza maar “liefdesbrieven”, hopelijk gemaakt van eetbaar papier. Met wat peper & zout erop schuift dat zo naar binnen. 🙂

Op CNN verscheen een artikel van Alice Walker (de aardige dame die in het begin en eind van de videoclip verschijnt) en een compleet belachelijk verhaal vertelt over hoe zij zichzelf hebben omgeturnd tot brievenbestellers aan Gaza. Deze rare snuiters met hun maffe agenda  zijn echt zo onnozel dat deze videoclip een parodie is geworden met Dana die zingt in haar typisch New Yorks accent in een mix met andere clips die op het net circuleren. Dit is dan het resultaat geworden van het teveel aan cafeïne, een vervelende vrijdagavond en natuurlijk dankzij deze inspirerende mensen. Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

Van dezelfde filmmaker is ook de volgende videoclip:

Paperboat 2

(hoe een vredesboot in een terreurboot veranderde)

Een gedachte over “To Gaza with Love – verloren liefdesbrief van de ‘Audacity of Hope’ [satirevideo]

Reacties zijn gesloten.