Sky News toont beelden van Syrische protesten [video]

In een Arabisch land zoals Syrië waar een burgeropstand aan de gang is, is het niet eenvoudig om na te gaan vanwaar de berichtgeving komt en wie ze verspreid. We zagen het al gebeuren tijdens de Gaza oorlog in de winter van 2008/2009, toen de enige berichtgeving die over de oorlog voor de Westerse media beschikbaar bleek, geleverd werd door de propagandadienst van Hamas omdat Israël de toegang voor pers en media in Gaza had geweigerd. Later zal blijken dat dit niet meteen de verstandigste beslissing was van Israël. Het [veelal traditioneel antisemitische] Westen nam alles klakkeloos over van Hamas en betaalde Palestijnse nepjournalisten grof geld voor hun beeldmateriaal en zogenaamde ‘life‘-verslagen ‘uit -de-eerste-hand’.

De man met de zeis waakt over Syrië: president Bashar al-Assad

Pallywood op volle toeren dus, en alle onkosten en materiaal betaald door bevooroordeelde Westerlingen. Een regelrechte schande was het. En ja, als je criminelen zèlf de berichtgeving over hun eigen misdaden laat verzorgen en in elkaar flansen, weet je al bij voorbaat wat je mag verwachten. En dat is ook precies wat er nadien is gebeurd met wellicht het Goldstone Rapport als meest gekende gevolg [rapport dat later door Goldstone zèlf werd herroepen toen die inzag dat hij voor de gek was gehouden door de Arabieren.]

Hetzelfde zien we nu in Syrië gebeuren, waar de overheid de officiële mediakanalen controleert. Het enige wat vrijkomt zijn beelden van individuele opposanten. Meestal van barslechte kwaliteit, zonder vermelding van bron, locatie of tijd, opgenomen met de ingebouwde camera van een mobilofoon. Maar zo heel af en toe komt er toevallig wat meer betrouwbare berichtgeving en verslagen vrij, zoals deze videobeelden gemaakt door de gekende nieuwszender Sky News die vanachter het raam van een huis de bovenstaande beelden maakte van het Syrische geweld dat er op dit ogenblik plaatsvindt. Opgelet: expliciete beelden, niet voor gevoelige kijkers!

Ook citeren zij details van de oppositie [bron]:

Dit zijn meer details die de organisatie ons heeft verstrekt over de onderdrukking waar ze mee te maken hebben in hun poging om verandering in Syrië te bewerkstelligen. Zij zeggen dat ze de namen hebben van 1450 gedode burgers, onder hen 91 kinderen en 41 vrouwen en daarnaast ook nog eens de namen van 193 militairen die werden gedood omdat ze bevelen weigerden uit te voeren om het vuur te openen op ongewapende burgers.

Zij zeggen dat tussen 5.000 en 16.000 mensen worden vastgehouden en de lichamen van tientallen werden teruggegeven aan hun families met sporen van martelingen over het ganse lichaam “Er zijn nog vele vermisten en we hebben geen idee of ze nog in leven zijn.” De oppositiegroepen zeggen dat de regering de gemartelde lichamen retourneren om de schrik  onder de bevolking te laten voortduren.

Een aantal verschrikkelijke video’s over de lichamen van vermoorde kinderen en peuters werden ed voorbije maanden gepost op YouTube en bevestigen al dit gepleegde geweld. En zij hebben ook gegevens over de gewonden. “D meeste van hen krijgen niet eens behoorlijke verzorging omdat ze bang zijn dat ze zouden worden mishandeld of gearresteerd worden in de ziekenhuizen, want een aantal van de gewonden die naar openbare ziekenhuizen gingen werden er vermoord.

Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.