Griekenland legt Amerikaanse en Canadese Flotilla schepen aan de ketting

Vrijdag, 1 juli 2011 om 16u45 locale tijd, in een Griekse haven: Amerikaanse Flotilla idioten varen uit met de Audacity of Hope. Enkele minuten later krijgen ze het bevel van de Griekse kustwacht om terug te keren. Ook het Canadese idiotenschip ‘The Tahrir’ wachtte hetzelfde lot en werd belet uit te varen uit de Griekse haven. Een goede beslissing waarbij ongetwijfeld mensenlevens werden gespaard. Soms moeten mensen beschermd worden voor de gevolgen van hun eigen stommiteiten. Want op zee wacht de Israëlische marine en niet met paintballguns deze keer. De Israëli’s hebben hun lessen getrokken uit het schijnbare geweldloze verzet aan boord van deze schepen zoals op de m/s Mavi Marmara op 31 mei 2010.

Het Amerikaanse Gazavloot schip “The Audacity of Hope” is door de Griekse kustwacht 25 minuten na afvaart uit de haven van Perama tegengehouden en teruggestuurd naar de haven. De Griekse autoriteiten hadden eerder op de dag bekend gemaakt dat schepen met bestemming Gaza geen toestemming zouden krijgen om af te varen uit Griekse havens. De opvarenden van de Audacity of Hope bevestigden in een gesprek met de krant Ynet dat de Griekse kustwacht het schip tegenhoudt.

De Griekse ambassade in Jeruzalem zegt in een verklaring: ‘De Griekse minister voor burgerbescherming C. Papoutsis heeft besloten dat zowel schepen onder Griekse vlag als andere schepen met bestemming Gaza vandaag niet uit mogen varen vanuit Griekse havens’. De woordvoerster van The Audacity, Greta Berlin, zegt dat de Gaza-vloot uiterlijk 6 of 7 juli Gaza zal bereiken. Zoals aangekondigd vervoer de Audacity of Hope geen hulpgoederen, maar brieven voor de Gazanen. Het Canadese Gazaschip ‘The Tahrir’ wilde ook vertrekken, maar werd eveneens tegengehouden in de Griekse haven.

Tijdens een persconferentie in New York verklaarden de organisatoren van het Amerikaanse Gaza Flotilla II schip The Audacity of Hope geen hulpgoederen, maar brieven voor Palestijnen te zullen vervoeren. In een brief aan president Obama stellen de passagiers:  “Wij nemen geen goederen mee. Onze missie is er een van de Amerikaanse cicvil society naar de civil society van Gaza“.   De coördinator van de The Audacity of Hope, Leslie Cagan, verweet op een persconferentie dat “de Israëlische regering extreem gewelddadig was opgetreden tegen het Gaza Flotilla van 2010“. Cagan ‘vergat’ wel te vermelden dat de IDF soldaten door de zogenaamde ‘vredesactivisten’ werden aangevallen met messen, bijlen en ijzeren staven. Op de The Audacity of Hope varen 36 passagiers, 4 bemanningsleden en tien journalisten mee.”

Israël heeft buitenlandse overheden aangespoord om het tweede konvooi met Flotilla idioten aan boord en onderweg is naar de Gazastrook, niet te laten vertrekken. In een toespraak afgelopen donderdag, dankte premier Benjamin Netanjahoe Israël’s bondgenoten, met inbegrip van Griekenland, voor het treffen van maatregelen om de activisten te blokkeren. “Ik wil de vele leiders in de wereld bedanken voor hun recente woorden en daden jegens de actie van de provocatieve vloot,” zei de premier. “Israël heeft het volledige recht om actie te ondernemen tegen inspanningen om het binnensmokkelen van raketten aan het terreurregime van Hamas te vergemakkelijken.” Zoals bekend heeft Netanjahoe de Israëlische marine de opdracht gegeven om de vloot te stoppen “met om het even welke middelen die noodzakelijk zijn.”


Het Amerikaanse schip The Audacity of Hope vaart uit… om 20 minuten later gestopt te worden. De Amerikaanse Flotilla idioten konden er niet zo goed mee lachen

4 gedachtes over “Griekenland legt Amerikaanse en Canadese Flotilla schepen aan de ketting

 1. Wij vinden jou post iedere dag weer, fantastisch. De positieve benadering t.o.v. Israël is hartstikke goed. Dat doet ons iedere keer weer deugd. Wij staan voor de volle 100 % achter Israël, Gods uitverkoren volk. Wij hopen nog vele emails te ontvangen.

  Gr, D van der Poel
  Hilversaum- Nederland

  Like

 2. Prijst de Heer,dat HIJ goed is en zeer te prijzen,inderdaad deze dwaze idioten hebben een kater gekregen van hier tot tokio!!!

  Like

 3. Wanneer men eensgezind blijft optreden tegen dit soort sabotage-vloten
  dan is er hoop dat dit ook een gunstige invloed zal hebben tegen
  zee-piraten op andere wereldzeeen.
  Indien de wereld NIET eensgezind optreedt daartegen zal op den duur zeeverkeer ten zeerste bemoeilijkt worden, zoals dat reeds het geval
  is met luchtverkeer waar terroristen veel te lang in vrijheid de wereld
  bij de strot mochten houden.
  Het gaat inzake de herhaaldelijke aanvallen op Israel’s legitieme
  zeeblokkade niet alleen om Israel maar om het Internationale Recht dat of voor allen of voor niemand zal gelden.

  Like

Reacties zijn gesloten.