Mirakel in Jeruzalem: Palestijn redt Jood uit de klauwen van lynchende meute jongeren

Nir Nachson samen met zijn Palestijnse redder (links) en Darwish Darwish (rechts), de Moechtar [dorpsoverste] van het Palestijnse dorpje Issawiya [foto: Atta Awisat / Ynet News].

De Israëlische Arabieren kunnen zich vrij bewegen in Israël maar andersom, Joden die in Arabische wijken wandelen mogen terecht vrezen voor hun leven. Maar af en toe gebeurt er al eens een mirakel. De GPS van de 28-jarige Nir Nachshon, die op zondag 26 juni 2011 weg was van Jeruzalem naar Ma’aleh Adoemim (Westoever), stuurde hem per ongeluk de verkeerde weg op en tot zijn grote schrik kwam hij terecht in het Palestijnse dorpje Issawiya, ten noordoosten van de hoofdstad. Onmiddellijk begon een 12-jarige jongen te roepen “Jood! Jood!” en daagden van alle kanten jonge Palestijnen op die zijn wagen prompt insloten.

Zijn auto werd onmiddellijk aangevallen en bekogeld met stenen. Daarna werd hij uit zijn auto getrokken en in elkaar geslagen met knuppels, houten balken en grote brokken steen door de meute Pal-Arabische jongeren. Nir Nachson zag letterlijk de dood in de ogen: “Ik trachtte hen in de ogen te kijken om uit te vinden of ik nog een glimp menselijkheid kon ontdekken, maar het enige wat ik zag was moord in hun ogen, ik dacht dat mijn leven binnen de minuut voorbij zou zijn,” vertelde Nir aan Ynet News.

Maar de tijd om te sterven voor Nir Nachson was nog niet gekomen. Een andere Palestijnse man die het allemaal zag gebeuren greep in. Hij haalde de jonge Israëli uit de klauwen van de lynchbende, nam hem in bescherming in zijn huis en kon van daar uit de hulpdiensten Magen David Adom en de Israëlische Grenspolitie verwittigen.  Aldus kon de Israëlische Jood veilig en wel in de handen van de Israëlische politie worden overgedragen.

Korte tijd later werd hij in hospitaal van Hadassah Ein Kerem, waar hij was opgenomen voor verzorging van zijn verwondingen, bezocht door zijn redder en de dorpsoverste Darwish Darwish. Het werd een hartelijk weerzien. “Ik probeer nog altijd te begrijpen wat er precies is gebeurd, maar het enige wat ik zeker weet was dat dit een mirakel was, ik heb mijn leven terug en eerst en bovenal dank ik G’d voor deze gift.


Het verhaal staat uitgebreid op Ynet News: Lynch survivor: I saw murder in their eyes en Israeli man narrowly escapes lynch in Issawiya van 27 juni 2011.

Een gedachte over “Mirakel in Jeruzalem: Palestijn redt Jood uit de klauwen van lynchende meute jongeren

Reacties zijn gesloten.