Meester? Mag ik u een vraag stellen? Wat is er nu ècht aan de hand in Gaza? [video]

Gaza City, 27 juni 2011: zoals het vandaag werkelijk is

De beelden tonen de werkelijkheid, maar dit is wat Flotilla-idioten zoals bijvoorbeeld  Anja Meulenbelt het Nederlands publiek wijsmaakt, afgelopen zaterdag 25 juni 2011 te Utrecht [bron]. Je zou je moeten afvragen: waarom doet ze het en wat verdient ze eraan?

“Gaza is op dit moment een grote gevangenis. Het is twee keer[de oppervlakte van] Texel. Meer dan anderhalf miljoen mensen d’r op.

Helemaal hermetisch afgesloten.

D’r komt niks in en d’r komt niks uit.

Jamaar, wacht eens even? Vanwaar komen dan al die mooie spullen en luxe goederen vandaan, mevrouw Meulenbelt? Dat goud, die speeltuinen en waterpretparken, die 5-sterrenhotels, vakantieparken, luxewagens, supermarkten, sportwagens, races, eh… Heeft u niet een belangrijk stukje Gaza overgeslagen mevrouw?

“De vissers kunnen bijna hun werk niet meer doen. De haven is stuk. Je kunt bijna niks. Er is een moedwillige poging om de bevolking van Gaza af te sluiten van de wereld en totaal afhankelijk te maken van internationale hulp om voedsel te krijgen.”

“Het is ontzettend belangrijk om steeds maar weer opnieuw aan mensen te vertellen wat er in Gaza gebeurt. Wij moeten ervoor zorgen dat Gaza niet vergeten wordt. Want dit is precies de bedoeling, dat ze vergeten worden.”

Jamaar mevrouw Meulenbelt? Welk Gaza probeert u dan te ‘vergeten’? Wat verbergt u voor uw aanhangers? Welk Gaza mag niemand weten dat het bestaat? Of verdraagt u het niet dat veel Gazanen het goed hebben, dat met een levensverwachting van 70 jaar en een levensstandaard die de hoogste is van het Midden-Oosten? Over het best bewaarde geheim van Gaza: de luxe en de weelde. En nu we het toch over een blokkade hebben. Waarom protesteert u niet tegen de Egyptische blokkade van de zuidgrens met Gaza? Egypte heeft zelfs een muur gebouwd over de ganse lengte van de grens. Gaat u nu een boycot van Egyptische producten afkondigen?

“Mensen denken ook van “Ja, waar gaat het heen?” Heeft het zin om je daarmee bezig te houden. En dan krijg je weer andere conflicten. Dan zijn er toestanden in Syrië en dat is natuurlijk ook allemaal erg belangrijk. Wij moeten ervoor zorgen dat Gaza niet vergeten wordt want dit is precies de bedoeling.”

Jamaar, is het dan de schuld van de Syrische vluchtelingen [en al die andere “toestanden” in het M-O] dat de aandacht voor de Palestijnen stilaan wegëbt, maar integendeel plaats  maakt voor de èchte noden onder de Arabieren? Vanwaar die fixatie op dat kunstmatig in leven gehouden “Palestijns vluchtelingenprobleem”? Wat is de onderliggende drijfveer dan om “een probleem” in stand te houden dat er in wezen geen is? Zou het iets met Jodenhaat te maken kunnen hebben? Zuiver antisemitisme uit de oude doos misschien?

Een gedachte over “Meester? Mag ik u een vraag stellen? Wat is er nu ècht aan de hand in Gaza? [video]

  1. De ‘fixatie op het ‘Palestina probleem in Gaza (niet in Libanon waar Palestijnen als honden in een hondenhok worden vastgehouden, niet mogen werken, studeren en totaal geen rechten hebben), nee het gaat alléén over de Hamas Palestijnen uit Gaza. Dit komt voort uit gewone banale Jodenhaat, blinde jaloezie t.o. het succesvolle Israel, uitweg uit eigen banale en saaie bestaan en het vinden van de ’15 minutes of fame, en….de lakse houding van Israel t.o. deze opruiers. Met het ‘lot van de Palestijnen, mensenrechten, hulp en andere mooie slogans heeft het niets te maken. Als men ‘echt mensen wil helpen zijn er jammer genoeg heel veel plaatsen op de planeet om dit te doen…..zelfs in Belgie of Nederland.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.