Antisemitische extremisten komen op 3 juli samen in Amsterdam [Cidi.nl]


Moazzem Begg spreekt op een manifestatie van Hizb ut-Tahrir

Antisemitische extremisten 3 juli in Amsterdam bijeen

door Cidi.nl

De ‘Arabische lente’ is maar de eerste stap naar de vestiging van een Islamitische natie. Dit is de belangrijkste boodschap van de Jihadistische Hizb ut Tahrir-beweging bij haar eerste conferentie in Nederland op het kalifaat. De bijeenkomst is gepland op 3 juli in Congres en Party Centre Rhône, Amsterdam.

“De revolutie in de moslimlanden heeft het westen, maar vooral de oemma (moslimnatie) een waardevolle les geleerd,” aldus de aankondiging van het evenement. De sprekers zullen “oproepen dat alle moslims over de wereld zich zoals voorheen verenigen in een staat, met één leider, onder de wetgeving van islam. Enkel dit zal zorgen voor ware verandering.”

Hizb ut Tahrir (Partij van Bevrijding in het Arabisch) is een wereldwijde, fundamentalistische en antisemitische beweging die zich tegen democratie en vrouwenrechten verzet, en ernaar streeft om de Sharia (islamitische wetgeving) aan Moslims en niet Moslims te brengen. De organisatie roept ook tot de vernietiging van de staat Israel en de etnische zuivering van het Land van Israel van alle Joden. Het afgelopen decennium werd de beweging illegaal verklaard in Duitsland en Rusland. In verschillende landen in het Midden Oosten werd de beweging tijdens de jaren 70 verboden.

In Nederland beschrijft de AIVD deze beweging als “radicaal”, “extremistisch”, geneigd tot gewelddadigheid, en de oorsprong van “een aantal terroristische organisaties.” Desondanks is de beweging toegestaan in ons land. In het rapport ‘Radicale dawa in verandering, de opkomst van islamitisch neoradicalisme in Nederland’ uit 2007 stelt de AIVD: “Hizb ut-Tahrir kan worden aangemerkt als een politieke partij, maar dan niet in de gebruikelijke zin van het woord. De beweging opereert bijzonder heimelijk en kent een cellenstructuur met een bijna militaire hiërarchie.”

Het rapport voegt daaraan toe: “De ideologie van Hizb ut-Tahrir kenmerkt zich door een virulent anti-zionisme, een intense afkeer van seculiere regeringen en ideologieën, het volledig mijden van andersdenkenden en het voorschrijven van een confronterende en sterk polarisende boodschap. Het uiteindelijke doel van Hizb ut-Tahrir is het op redelijk korte termijn vestigen van het islamitische kalifaat. Eventueel willen ze daarvoor geweld gebruiken als dat echt nodig is.”

In Groot-Brittannië, aldus het rapport, “is een aantal terroristische organisaties actief dat voorkomt uit Hizb ut-Tahrir zoals The Saved Sect en al-Muhajiroun.” Ook in Groot-Brittannië en de VS (zoals in andere Westerse landen) is Hizb al Tahrir niet verboden. De beweging heeft honderdduizenden sympathisanten in de hele Soennitische wereld, aldus westerse inlichtingendiensten.

Op de vergadering volgende maand – Khilafah Conferentie 2011 – worden enkele lezingen gehouden, ook door Okay Pala, de feitelijke leider van Hizb ut Tahrir Nederland. In januari 2009, tijdens Israels Operation Cast Lead tegen Hamas, hield Pala een lezing met het motto: “de enige oplossing voor de ellende in Gaza is de wederoprichting van de Islamitische staat Al Khilafa.” Deze lezing werd in 2009 georganiseerd door de Al Furqan studentenvereniging aan de Universiteit van Amsterdam. De universiteit weigerde deze lezing – die opriep tot de vernietiging van de Joodse staat– een podium te bieden vanwege de beslissing van de organisatoren om daarbij mannen en vrouwen te scheiden.

In mei 2010 lanceerde Hizb ut Tahrir Nederland een campagne tegen de deelneming van moslims aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, die een een “koefer” (heidens) systeem genoemd werd. De wereldwijde Hizb ut Tahrir beweging staat nu onder leiding van de Palestijns-Libanese jihadist Taqiuddin al-Nabhani. De organisatie werd in 1952 opgericht in Jeruzalem. Zij is hoofdzakelijk actief in Westerse landen, voornamelijk in Groot-Brittannië. Een van de antisemitische uitingen van Hizb ut Tahrir was een in 2000 verspreid foldertje over Joden waarin stond: “Joden zijn lafaards, zij zijn een volk van geld en niet van strijd.” In de tekst beloofde Hizb ut Tahrir dat: “De Joden en hun onteigende land in Palestina, met Allahs hulp en genade, vernietigd zullen worden.”

Terwijl Hizb ut Tahrir in het Westen betrekkelijk veel vrijheid heeft om zijn standpunten te propageren, wordt de beweging streng aan banden gelegd en vervolgd in de moslimlanden. Vorig jaar startte een Libanese minister een campagne om de beweging te verbieden. In 2009 heeft Turkije ongeveer 200 Hizb ut Tahrir-activisten gearresteerd en vorige maand begonnen de veiligheiddiensten van Pakistan, Bangladesh, Tajikistan and Kyrgyzstan een actie tegen Hizb ut Tahrir activisten.


Lees ook op Brabosh.com: Protest tegen conferentie van radicale antisemitische moslimgroep in NL groeit van 24 juni 2011; Radicale antisemitische moslimgroep manifesteert in Brussel van 19 juni 2011;

7 gedachtes over “Antisemitische extremisten komen op 3 juli samen in Amsterdam [Cidi.nl]

 1. Brabosh je bent geweldig.Dank voor de inzet voor deze zaak.Je verdient een lintje.

  Like

 2. Denk dat deze kornuiten eerder een proces verdienen wegens haatzaaien dan Geert Wilders. Waar zijn we mee bezig om zulke psycho’s hun verderfelijke boodschap maar zonder meer te laten verkondigen? Ik vind dat die bijeenkomst verboden moet worden.
  Zij roepen op tot haat en discriminatie, wanneer dringt dat eens door??

  Like

 3. Ik weet dat Okay Pala de here Jesus een toffe peer vindt want dit heeft-ie over hem geschreven :

  In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle.
  Vrede zij met degene die in Allah geloofd. Ik ben overtuigd dat ‘Isa (as) (Jesus) zoon van Mariam (Maria) de geest van Allah was en Zijn woord! Allah heeft hem ingeblazen in de vrome Mariam.

  Ik geloof in Allah, in al Zijn boeken, en in Zijn Bevel welke Hij aan mij heeft toevertrouwd en welke Hij heeft nedergezonden aan Ibrahim, Ismail, Ya’qoeb (as) en hun nakomelingen. Ik geloof tevens in datgene wat was gegeven aan Musa and ‘ Isa (as) en alle andere Profeten door Allah! In religie en overtuiging, verschillen wij niet in de acceptatie van de andere Profeten. Wij zijn moslims (bedoelende gehoorzaam aan Allah) en Vrede zij met diegene wie de juiste leiding volgen.

  Het klinkt imho heel wat sympatieker dan de kwalificatie ‘hoerenjong’ uit de mond van degenen die Jesus een valse messias vinden. Zij beroepen zich op diens matrilineaire afstamming : Yeshua ben Mirjam ben Ruth ben Rachab ben Tamar ben Hatsjepsoet in het koeterhebreeuws van Ben Kok. Vier van de vijf vrouwen in de stamlijst van Jesus waren vriendelijk gezegd snolletjes. De leer van de Onbevlekte Ontvangenis is een mooie manier om te verhullen dat Maria als zijnde gehuwd met een oudere en niet zo viriele man, gewoon een scheve schaats heeft gereden. Niet dat ik Jesus dat euvel duidt. Het is verre van mij om iemand zijn geboorte kwalijk te nemen.

  Like

 4. Ja dat adres werkt, hij schreef me per omgaande terug dat hun meer nog van Jezus houden dan mensen die zeggen Christen te zijn / heb toen gevraagd naar de overeenkomsten van J. En Mohammed, zal me benieuwen

  Like

 5. Ja inderdaad Wiesje, de minste van alle misdaden is al eeuwenlang Joden beschimpen, criminaliseren, vervolgen en vermoorden. Er is niks veranderd. Behalve dan misschien dat Joden en Israël voor de meeste antisemieten synoniemen zijn.

  Alhoewel sommigen beweren dat het ene niets met het andere te maken heeft, zoals schrijver Israëlbasher Lucas Catherine van De Israël Lobby deze week in een interview met P-Magazine zonder blikken of blozen zegt: “Ik ben geen antisemiet want ik ben tegen racisme.”

  Waarmee hij in feite bedoelt dat racisme jegens Joden geen racisme is omdat ze volgens hem nog minder zijn dan de minsten. Maar dat zal hij nooit met zo veel woorden durven zeggen, want zoiets zeggen is in België een misdrijf.

  Like

 6. In dit hele vreselijke verhaal treft mij vooral die zinsnede over de scheiding tussen mannen en vrouwen.
  Dat was het waarover men struikelde, dat viel niet in de smaak van de authoriteiten en daarom werd een vergadering aan de Universiteit van Amsterdam niet toegestaan. Dat genoemde antisemitische extremisten schaamteloos oproepen tot VERNIETIGING van maar liefst een hele staat, vanzelf Israel, was GEEN REDEN om genoemde vergadering van 2009 te verbieden. Is het vernietigen van Staten niet lichtelijk illegaal?

  Antisemitische extremisten zijn geen gesprekspartners, ik laat hen buiten beschouwing. Maar de “goede mensen”, die niet roepen om vernietiging van medemensen, hebben zij niet de taak zich gewetensvol op te stellen?

  Onbevreesd gewetensvol op te stellen? Weet U nog? Die verouderde clausule?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.