Uitgehongerde Gazanen binnenkort met eigen Formule 1 sportwagen op Silverstone [in beeld]

Filmpje gemaakt door de Arabische satellietzender Al Jazeera (niet echt Israël vriendelijk, eerder het tegendeel) waarin de eerste Palestijnse sportwagen wordt voorgesteld, die binnenkort zal deelnemen aan een race voor “Formule 1” ‘gelijkende wagens’. Uit de hele wereld zullen teams uit universiteiten deelnemen aan de Formula Student race [eerder een competitie voor aankomende ingenieurs mechanica  www.formulastudent.com] en die beslecht zal worden op het circuit van Silverstone in G-B.

De propaganda draait inmiddels op volle toeren want zoals iedereen weet (correctie ‘denkt te weten) wordt alles in Gaza uit zogenaamd ‘gerecupereerd’ materiaal gemaakt: de hotels, de zwembaden, de pretparken, de scholen en de universiteiten, de supermarkten, het goud, de juwelen noem maar op, het is er allemaal in Gaza, en sinds de voorbije week ook een studentikoze Formule 1 grap, ‘Made in Gaza’. En de halve wereldbol trapt in de Gazaanse leugens  van: 1. honger en armoe in Gaza;  2. dat is de schuld van Israël. Maar wij hebben het hier over het best bewaarde geheim van Gaza: de verborgen luxe en welvaart.


Om het hele verhaal te lezen KLIKKEN op–>

De Formule 1-achtige wagen, compleet met zowel Palestijns vlaggetje als de blauwe vlag van de Verenigde Naties, maw: betaald met uw en mijn centen. Honger in Gaza? Dat is een mythe. In Gaza werd nooit honger geleden en er is dan ook nooit iemand omgekomen van de honger.

Een groep studenten van het Khan Younis Training Centre (KYTC), een school voor hoger beroepsonderwijs die wordt beheerd door de randorganisatie van de Verenigde Naties met name de UN Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), heeft op 15 juni haar Formule 1 racewagen voorgesteld aan de pers. Naast de belangrijkste promoter de UNRWA werd dit ook gesponsord door de Bank of Palestine, Pal Tel Group Foundation en de Al Quds (Jerusalem) Bank.

Volgens Ghassan Abu Orf, de supervisor van het team, is het de bedoeling dat de wagen volgende maand zal deelnemen aan een kampioenschap de Britse Formula Student Contest op het racecircuit van Silverstone in Groot-Brittannië. De racewagen is dan ook geen echte Formule 1 wagen maar een zelfgebouwde erg op Formule 1 wagen ‘gelijkende’ car.

Die wedstrijd zal in Engeland worden gehouden van 14 tot 17 juli a.s. en wordt gevolgd door grote bedrijven die altijd op zoek zijn naar nieuw talent om hun wagens te ontwerpen. Grote bedrijven zoals Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz en Shell staan klaar om de beste talenten weg te kapen. Het Gazaanse constructieteam is dan ook hard op zoek naar sponsors om de kosten van de reis en deelname naar Engeland te bekostigen.

De pro-Palestijnse propaganda draait op volle toeren zoals blijkt uit de verklaring van bv. Osama Al Othmani, de leider van het studententeam: “We hebben te maken met toenemende druk van alle kanten en niet in het minst door de [Israëlische] blokkade. Wij willen de wereld bewijzen dat zelfs ook al leven wij van niets, wij kunnen er toch altijd iets uit kunnen creëren! Het laatste wat we nog moeten doen is er een naamplaatje op bevestigen. Er zal ‘Made in Gaza’ op komen te staan.

Ik begrijp alleen niet goed waarom Osama Al Othmani niét van leer trekt tegen de Egyptische blokkade van Gaza. Ook in het YouTube videofilmpje van Al Jazeera wordt met geen woord over de  Egyptische blokkade gesproken. Zouden ze dat vergeten zijn?


Bronnen: Pal Today www.paltoday.ps/arabic/]; Al Jazeera: Made in Gaza: Formula 1-style car van 15 juni 2011; UN News Center: ‘Made in Gaza’: UN school students make Formula 1-type car to race in Europe van 15 juni 2011;

2 gedachtes over “Uitgehongerde Gazanen binnenkort met eigen Formule 1 sportwagen op Silverstone [in beeld]

  1. Als je de andere ontwerpen hebt gezien zou je als Joodse mens niet anders willen dan stalles te zitten op Silverstone.

    Like

Reacties zijn gesloten.