Nieuwe moskee in Gaza ingehuldigd op de puinen van verwoeste synagoge [in beeld]


Nate Sarim, Gaza, vrijdag 17 juni 2011. Verleden week werd in Gaza een nieuwe moskee geopend. Tijdens het vrijdagavondgebed werd door Hamaspremier Ismaïl Haniyeh in de nieuwe moskee bij wijze van inhuldiging een toespraak afgestoken. Want deze moskee is niet zomaar een zoveelste moskee in Arabenland. Pal op dezelfde plek stond voordien een heel mooie  synagoge (plaatje hieronder) toen het dorpje nog Netzarim heette. De bloeiende Joodse nederzetting maakte deel uit van het nederzettingenblok Gush Katif in de Gazastrook die daar 38 jaar lang had gefloreerd.

Een waarschuwing voor de toekomst!

Gush Katif werd in augustus 2005 op last van premier Ariel Sharon, manu militari ontruimd. De synagoge van Netzarim was één van de 25 synagogen die intact werd achtergelaten. Wat er nadien met deze prachtige synagoge gebeurde kan u in de volgende fotosessie bekijken. Zo krijgt u een idee hoe de islam, eens dat de meerderheid van de bevolking door hen al dan niet met geweld werd geïslamiseerd, omgaat met andermans [religieuze] bezittingen en eigendommen. Een voorbeeld en een waarschuwing voor de toekomst! De vredesonderhandelaars houden best deze fotoreeks bij de hand als ze straks een landruil zouden willen voorstellen in ruil voor vrede met de moslimwereld van Arabieren en Perzen. [foto Safa / Mohammed Asad]


Boven en onder: interieur van de mooie synagoge van Netzarim, waar zich tegenwoordig een moslim latrine bevindt.48 graven van de Joodse begraafplaats van Gush Katif werden weggehaald. De stoffelijke resten werden opgegraven, inclusief de resten van zes bewoners  die werden vermoord door terroristen. De resten werden herbegraven in Jeruzalem. 38 synagogen van Gush Katif werden nadien ontmanteld waarvan de meesten nadien werden platgebrand en verwoest door de Arabieren. [bron]

Het einde van de Joodse gemeenschap in de Gazastrook nadert: de Joodse kinderen van Netzarim verlaten hun dorp…

Netzarim wordt ontruimd. De Torahrollen meegenomen….

deze synagoge zullen ze nooit meer terugzien maar dat weten ze dan nog niet…


Exodus uit Netzarim. Op de achtergrond de synagoge.

De groep Israëliërs dragen de kandelaar mee die voorheen bovenop het dak van de synagoge stond

De barbaren keren weer…


De barbaren ontwaken…

Ze hebben zelfs in ‘Palestina’ voor die gelegenheid hun mooiste Palestijnse oorlogsvlag boven gehaaldReichskristallnacht in Gaza september 2005:

De Synagogen branden !!!
Bijna 67 jaar na de vorige Kristalnacht in nazi-Duitsland in de nacht van 9 op 10 november 1938

Palestijnen zwaaien met hun vlaggen wanneer de synagoge van Netzarim in de Gazastrook in lichterlaaie staat [foto: Reuters / bron]

Een Palestijn kijkt vanaf de overkant vanop zijn dak toe hoe de synagoge afbrand. 
Uit het alles verschroeiende inferno zal spoedig de Islam oprijzen…

Islam haalt de buit binnen en zag dat het goed was…

Precies zes jaar later, 17 juni 2011. De laatste sporen van 38 jaar Joodse aanwezigheid in Gaza zijn verdwenen. De islam haalt de buit binnen. Net zoals 1400 jaar geleden de moslims de Gouden Rotskoepel op de Tempelberg plaatsten bovenop de 2de Joodse Tempel in Jeruzalem, gebeurt overal elders hetzelfde waar de islamistische Arabieren aan de macht komen. Een waarschuwing voor de toekomst!..


8 gedachtes over “Nieuwe moskee in Gaza ingehuldigd op de puinen van verwoeste synagoge [in beeld]

 1. Nee Meneer Kwint, het is is weer een staaltje intolerant gedrag, wat dezelfde reden ten grondslag heeft als de vernieling van Boeddhistische beelden in Afghanistan, de prachtige synagoge’s die opgeblazen zijn in Jeruzalem en de Westbank (eigenlijk Judea en Samaria) eind jaren 40 en begin jaren 50. Intolerantie en antisemitisme

  Like

 2. “”Inderdaad een zeer mooie moskee de mensen daar verdienen het na al hun ellende””

  Hoeveel mooie woningen of bedrijfjes had men van dat geld kunnen bouwen??

  Like

 3. Stupid Palestijnen. Er is imho geen enkel godsdienstig beletsel in de islam om de liefst 25 (38 in totaal ) synagogen te converteren in moskee-en. Minaret (niet echt verplicht maar wel gewenst) ernaast en klaar waren de cultuurbarbaren.

  Like

Reacties zijn gesloten.