Islam, de religie van cultureel terrorisme [Pat Condell video]

“Er waart een spook door Europa – het is het spook van het islamisme.”

Zo zou de inleidende tekst van het wereldberoemde Communistisch Manifest van Karl Marx en Friedrich Engels die werd gepubliceerd in 1848, anno 2010 kunnen luiden, waarbij het begrip islamisme het oorspronkelijke communisme vervangt.

Janine en Annemie shoppen graag samen in de Colruyt

Sinds het failliet van het communisme eind jaren 1980 begin jaren 1990 heeft een nieuw gevaar de kop opgestoken: de islamistische onverdraagzaamheid en georganiseerd moslimracisme. Intussen is dat al lang geen spook meer en dat merk je niet alleen in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië, ook in andere landen zoals Nederland en België beginnen de incidenten zich op te stapelen waarbij islamitische onverdraagzaamheid zich manifesteert.

Wat België en meer bepaald Antwerpen betreft, herinnert iedereen zich nog het incident in de Antwerpse Universiteit van 31 maart 2010, toen Benno Barnard een debatavond wilde houden over het verschijnsel van de radicale islam en… prompt het zwijgen werd opgelegd. Dat gebeurde niét door in discussie te gaan en zoals het normaal past met woord en wederwoord, maar door brutaal en keihard te verhinderen dat Benno Barnard uberhaupt aan het woord kon komen. De voordracht werd afgelast en niét naar een andere datum verplaatst.

Ontnuchterend en bijzonder schokkend verschijnsel. We zijn intussen vijftien maanden verder en nog altijd durft niemand in België een openbaar debat te organiseren over de [radicale] islam en wordt elke vorm van kritiek met de hulp van extreemlinkse activisten systematisch in de kiem gesmoord. Ik herhaal: niemand in België durft in het openbaar een debat te houden over de opkomst en de excessen van de radicale islam. Niemand die dat nog durft. Iedereen knijpt ‘m. En precies daar, waar de vrije meningsuiting het onderspit moet delven uit schrik voor fysiek geweld, daar waar het intellectueel terrorisme de overhand neemt en elk debat onmogelijk maakt, dáár begint de [radicale] islam.

Hierna doordenkertje ingezonden door Kristien Gerber:

De Arabieren zijn niet gelukkig

Ze zijn niet gelukkig in Gaza.

Ze zijn niet gelukkig in Egypte.

Ze zijn niet gelukkig in Libië.

Ze zijn niet gelukkig in Marokko.

Ze zijn niet gelukkig in Iran.

Ze zijn niet gelukkig in Irak.

Ze zijn niet gelukkig in Jemen.

Ze zijn niet gelukkig in Afghanistan.

Ze zijn niet gelukkig in Pakistan.

Ze zijn niet gelukkig in Syrië.

Ze zijn niet gelukkig in Libanon.

En waar zijn ze dan wel gelukkig?

Ze zijn gelukkig in Nederland.

Ze zijn gelukkig in België.

Ze zijn gelukkig in Engeland.

Ze zijn gelukkig in Frankrijk.

Ze zijn gelukkig in Italië.

Ze zijn gelukkig in Duitsland.

Ze zijn gelukkig in Zweden.

Ze zijn gelukkig in de Verenigde Staten.

Ze zijn gelukkig in Noorwegen.

Ze zijn gelukkig in ISRAËL.

Ze zijn gelukkig in elk land dat geen moslimland is.

En wiens schuld is het dan dat ze in eigen land niet gelukkig zijn?

Niet de Islam.

Niet hun leiders.

Niet zijzelf.

Zij schuiven de schuld daarvoor OP ISRAËL en OP DE LANDEN WAAR ZE WÈL GELUKKIG ZIJN;

Het zou om te lachen zijn moest het niet waar zijn.

4 gedachtes over “Islam, de religie van cultureel terrorisme [Pat Condell video]

 1. Racisme is nooit goed. Antisemitisme is per definitie racisme en discriminatie.

  Ik gun de Moslims hun geloof, maar accepteer hun hun intolerante houding richting anders denkende niet.
  Het is in strijd met de mensenrechten. Maar je mag hen ander er op wijzen wat niet goed is wat niet deugd. Er op aanspreken. En dat gebeurd te weinig en te laat.
  Dat is nog geen racisme of discriminatie.

  Om dit te bereiken is er een dialoog nodig. Mensen laten zien wat redelijk is. Echter wil men het dialoog aan? Naar wie wil men luisteren?

  De islam nu 1400 jaar oud en leert vanuit de Koran dat andersdenkende niet getolereerd moeten worden.
  Met name de mensen van het Boek: Joden en de Christenen. Maar ook de ongelovigen. Het zit hun in het bloed. (figuurlijk gesproken).

  Jij verteld dat jouw opa en nonno na de oorlog hier gekomen zijn. Zij hebben zich willen aanpassen ook zonder inburgeringscursussen. Zij wilden het, was niet gemakkelijk maar zij deden het. Nu zijn er veel vluchtelingen die volgen zo’n cursus omdat het moet, niet omdat ze willen. Gevolg; geen aanpassing geen assimilatie.

  De redenen waarom er geen aanpassing komt, geen echte toenadering is, ligt in de leer van de Islam.
  Het wordt hun geleerd in de Moskee door de Imam en de koran:

  Hoofdstuk 33 huis van Imraan:
  28. Laat de gelovigen geen ongelovigen als vrienden verkiezen boven de gelovigen – en wie dat doet heeft geen deel aan Allah, tenzij gij u zorgvuldig voor hen hoedt. En Allah waarschuwt u voor Hemzelf en tot Allah zullen allen wederkeren.
  Hoofdstuk 5 de tafel:
  51. O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.

  Deze teksten geven aan:
  geen vrienden worden met….
  niet aanpassen niet assimileren.

  Hoofdstuk 8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)
  12. Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.
  73. De ongelovigen zijn vrienden van elkander. Als gij niet ingrijpt zal er onheil en grote wanorde in het land komen.

  Het wordt met de paplepel ingegoten: http://palwatch.org/main.aspx?fi=339
  Een op deze site van Brabosh zijn er voorbeelden van: https://brabosh.com/category/antisemitisme-jodenhaat/
  Rudi Rotthier zei in 2004 na een tocht door de Arabische wereld:
  ‘Het gigantische vermogen om de schuld niet bij zichzelf te zoeken, het gebrek aan zelfkritiek. ( . . .) Ik heb er zeker geen dag rondgelopen zonder te horen dat Hitler gelijk had, dat Israël moet verdwijnen, dat Joden verantwoordelijk waren voor 11 september. Ik begrijp nu beter hoe de Israëliërs zich bedreigd voelen in die haatdragende mensenzee. ( . . .) Wat ik niet voor mogelijk hield is gebeurd: zeven maanden in moslimgebied hebben mijn sympathie voor Israël hersteld.’
  Met dank aan Martien Pennings.

  Ik bespaar je de diverse uitspraken van de Imams, die ten overvloede te vinden zijn in de media hier over, denk ook aan wat President Ahmadinejad van Iran er uit kraamt ten opzichte van de Joden en het Westen..

  Dit zijn de redenen waarom ik denk dat een dialoog op dit gebied geen resultaat zal geven.

  Het zal een confrontatie worden. Je ziet het al in de voorsteden van Parijs en Londen om maar een paar steden te noemen waar de politie niet meer zomaar binnen komt, waar de sharia geldt.

  Waar het Arabisch ontwaken naar toe gaat weten we wel als we goed naar de voortekenen kijken, zij zijn duidelijk……. helaas.

  Like

 2. Ja, daarom is het belangrijk dat vooral de moslims in onze Westerse samenleving als eersten begrijpen dat racisme niet goed is jegens hen maar ook omgekeerd dat een intolerante houding vanwege hen naar andersdenkende ook niet kan, als daar grensoverschrijdend gedrag bij gepaard gaat zoals ordeverstoring, geweld, provocatie enz…zelf wil ik in elk geval geen racist en ook geen antisemiet zijn. Zelf ben ik ook geen Vlaming maar een Europeaan. Mijn grootouders zijn hier na de oorlog terechtgekomen. Zij hebben zich ook moeten aanpassen en hebben daar zelfs geen hulp bij gehad zoals taallessen of inburgeringscursus of zo.dit was voor hen ook moeilijk en dan zijn mijn opa en nonno nog gestorven aan stoflongen van uit de voormalige kolenmijnen. Dat was hard werken in het donker naar je werk vertrekken en in het donder terug keren, eventueel een glas melk drinken en dan gaan slapen. Dus niet zo aangenaam leven. Zelfs mijn ouders hebben het niet gemakkelijk gehad op school omdat ze als kind de Nederlandse taal nog niet machtig waren. En tot slot : wat ik ook niet kan begrijpen, je kan toch niet zeggen enerzijds”‘FREE GAZA” en anderszijds “FREEDOM GO TO HELL”?! . Ja, we zullen wel zien wat uit dat Arabisch ontwaken zich zal ontwikkelen.

  Like

 3. Ik ben het met je eens Heidi Anastasi: “Je moet het niet altijd met een ander eens zijn, maar laat elkander wel in zijn waarde. Daar gaat het om. ” Helemaal volmondig.

  Waar wij om moeten denken en vooral beseffen dat dit iets is dat van twee kanten, of beter dat het van alle kanten moet komen. Anders gezegd: tolerantie houdt op waar intolerantie begint

  Het Arabische ontwaken lijkt heel mooi, ik moet nog zien dat daar een tolerante beweging uit voort komt.
  En de voortekenen liegen er niet om: intolerantie ten opzichte van Joden en Kopten hebben we al gezien.

  Helaas zijn we hier blind voor en wordt dit in onvoldoende mate gezien.

  Ik ben ben bang dat jouw stelling “Je moet het niet altijd met een ander eens zijn, maar laat elkander wel in zijn waarde. ” in het Arabische ontwaken niet aanwezig zal zijn. Kan ook niet. Ze hebben niet anders geleerd.

  Ook in Europa zijn er al duidelijke tekenen van gezien: homo’s weggepest: o.a.Utrecht, Amsterdam.

  Ik denk dat wij heel hard zullen moeten waken voor een tolerante maatschappij anders anders loopt jouw gedachtegoed: “Je moet het niet altijd met een ander eens zijn, maar laat elkander wel in zijn waarde.” als een luchtballon leeg.

  Like

 4. Ja, moslims die zijn komen leven in de Westerse samenleving en beseffen wat ze hier beter hebben dan in de landen waar ze vandaan kwamen. Deze beseffen dan ook dat ze de zaken waar ze niet zo happy mee zijn er dan toch maar bij nemen. Niet voor niets is er een Arabisch ontwaken, dus er zijn velen daar zelf niet gelukkig. Je moet het niet altijd met een ander eens zijn, maar laat elkander wel in zijn waarde. Daar gaat het om. En laat iedereen beseffen:”de mens is niet perfect en vandaar dat er ook geen perfecte, volmaakte maatschappij bestaat.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.