Assad organiseerde provocaties aan de grens met Israël


Israëlisch-Syrische grens, 15 mei 2011 nabij het Druzische dorp Majdal Shams. Palestijnen trachten illegaal Israël binnen te dringen [foto: AFP/ Getty Images / bron/CNN.]

Assad organiseerde provocaties aan de grens met Israël

door Missing Peace
www.missingpeace.eu

De Britse journalist en woordvoerder voor de organisatie ‘Just Journalism’, Michael Weiss leverde vandaag het definitieve bewijs dat de Nakba protesten op 15 mei jl. bij Magdel Shams (Golan hoogvlakte) door het regime van Bashir Al-Assad werden georganiseerd.

Een brief afkomstig van burgemeester Mash-Hadiyah van Al-Quneitra aan de grens met Israel beschrijft een spoedvergadering op 14 mei jl. tussen de plaatsvervangend stafchef van het Syrische leger Generaal Majoor Asef Shawkat en de hoofden van de inlichtingendiensten in de provincie Al-Quneitra. Tijdens die vergadering werd afgesproken om de door Assad gecharterde twintig bussen met ieder 47 demonstranten geen strobreed in de weg te leggen bij hun tocht naar de Israëlische grens.

Het Syrische leger mocht de bussen niet stoppen of de inzittenden ondervragen. Kapitein Samer Shahin van het Syrische leger werd benoemd tot coördinator met het doel om infiltratie van de Golan Hoogvlakte mogelijk te maken zonder dat er mijnen zouden ontploffen. Ook werd afgesproken dat er in de lucht zou worden geschoten. Niemand die betrokken was bij deze infiltraties mocht herkenbaar zijn als een Syrische militair.

De onthullingen door Weiss werpen ook een ander licht op de protesten tijdens de zogenaamde Naksa dag op 5 juni jl. Eerder meldde de Syrische oppositie al dat Assad de demonstranten tijdens die provocaties aan de Israëlische grens 1000 dollar per persoon had betaald. Het dodental werd door de, door Assad gecontroleerde, Syrische staatstelevisie op 23 bepaald. Deze claim werd zonder meer overgenomen door de internationale massamedia.

De IDF kwam later echter met informatie waaruit bleek dat Israëlische soldaten alleen met scherp schoten wanneer er een poging werd gedaan om Israel daadwerkelijk te infiltreren, daarbij werd op de benen van de infiltranten gemikt. Ook maakte de IDF bekend dat een aantal Syriërs was omgekomen doordat er mijnen ontploften in het niemandsland bij Quneitra. Dat gebeurde nadat de demonstranten molotovcocktails gooiden die brand veroorzaakten in het met mijnen bezaaide gebied, een aantal mijnen ontplofte hierdoor.

Dat Assad, in zijn pogingen om te overleven, geen grenzen kent in het manipuleren van de media en de publieke opinie, bleek ook uit het verhaal over de dood van ca. 120 man Syrische veiligheidstroepen die in Jisr Al-Shughour zouden zijn vermoord door de Syrische oppositie. Syriers die met de oppositie in verbinding staan of zijn gevlucht naar Turkije, meldden echter een andere versie van het verhaal.

Het leger zou verantwoordelijk zijn voor de dood van de honderd twintig agenten. Die zouden namelijk hebben geweigerd om het vuur te openen op Syrische demonstranten waarna ze standrechtelijk werden geëxecuteerd. Andere berichten spreken over tien dode agenten in plaats van honderd twintig. De Israëlische televisie zond gisteren een video over een massagraf uit die deze lezing over het dodenaantal in Jisr Al-Shagrour bevestigde.

Brief van burgemeester Mash-Hadiyah van Quneitra:

After an urgent meeting convened by the security committee on Saturday in the presence of the Mayor of al-Qunaitera, Major General Asef Shawkat -Deputy Chief of Staff for the Armed Forces-, and chiefs of security and military (intelligence) branches in the province, the following was decided:

All security, military, and contingent units in the province, Ain-el-Tina and the old al-Qunaitera are hereby ordered to grant permission of passage to all twenty vehicles (47 passenger capacity) with the attached plate numbers that are scheduled to arrive at ten in the morning on Sunday May 15, 2011 without being questioned or stopped until it reaches or frontier defense locations.

Permission is hereby granted allowing approaching crowds to cross the cease fire line (with Israel) towards the occupied Majdal-Shamms, and to further allow them to engage physically with each other in front of United Nations agents and offices. Furthermore, there is no objection if a few shots are fired in the air.

Captain Samer Shahin from the military intelligence division is hereby appointed to the leadership of the group assigned to break-in and infiltrate deep into the occupied Syrian Golan Heights with a specified pathway to avoid land mines.

It is essential to ensure that no one carries military identification or a weapon as they enter with a strict emphasis on the peaceful and spontaneous nature of the protest.

The provincial security committee meeting is considered in constant deliberation in coordination with the Center.

May you be the source of prosperity for the nation and the party

(signature)

Dr. Khalil Mash-hadiya
Mayor of Al-Qunaitera