Mahmoud Abbas: onze vluchtelingen zijn onze atoomwapens


Hierboven: De verloren generatie van Palestijnse stenengooiers

Palestijnse Autoriteit: Vluchtelingen zijn ons kernwapen

door Xandernieuws
www.xandernieuws.punt.nl en Tzvi Ben Gedalyahu [bron]

Arabieren die door de Verenigde Naties worden erkend als ‘vluchtelingen’ zijn volgens een adviseur van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas het ‘kernwapen’ van de Palestijnse Autoriteit. Dit ‘kernwapen’ bestaat uit een mars van honderdduizenden Arabieren op de grenzen van Israël. De tweede Naksa dag gisteren wordt overigens als een mislukking beschouwd omdat slechts een paar honderd Arabieren -waarvan velen betaald zouden zijn door de Syrische president Assad- gehoor gaven aan de oproep om te proberen opnieuw de grenzen met Israël te doorbreken.

Het ‘kernwapen’ verhaal is afkomstig van de officiële website ‘WAFA’ van de Palestijnse Autoriteit en werd geschreven door Sabri Saidam, de secretaris-generaal van de Revolutionaire Fatah Raad, waar Abbas het hoofd van is. De term ‘vluchtelingen’ wordt willekeurig geplakt op vijf miljoen Arabieren die hoofdzakelijk in Jordanië, Syrië, Irak en Libanon leven, en die de kinderen, klein- en achterkleinkinderen zouden zijn van de circa 550.00 Arabieren die tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 voor het grootste deel vrijwillig uit Israël vertrokken, en die in 1967 na de door de Arabieren verloren Zesdaagse Oorlog de bevrijde gebieden Judea en Samaria ontvluchtten.

Mahmoud Abbas eist dat al deze ‘vluchtelingen’, die vertrokken omdat de Arabische landen hen de uitroeiing van de Joden en daardoor een spoedige terugkeer beloofden, naar Israël zullen mogen emigreren, iets dat onmiddellijk een einde zou maken aan de Joodse staat omdat de Joden daardoor in één klap in de minderheid zouden zijn. Om die reden weigert Abbas categorisch Israël te erkennen als ‘Joodse staat’. Aan de andere kant eist hij wél erkenning voor een ‘Palestijnse’ staat, waarvan hij regelmatig herhaalt dat deze volledig Judenrein zal moeten zijn. Ook christenen zijn hun toekomst in ‘Palestina’ absoluut niet zeker. Door de Palestijnse etnische en religieuze zuiveringen is het aandeel christenen in Bethlehem gedaald van 60% in 1990 tot amper 15% in 2008.

Saidam schreef dat het ‘nieuwe Palestijnse kernwapen’ sterker is dan het hele Israëlische kernwapenarsenaal, waarvan het bestaan nooit officieel erkend werd maar dat volgens schattingen zo’n 200 a 400 nucleaire bommen telt. De mars op Israëls grenzen op 15 mei was nog relatief kleinschalig, maar volgens Saidam zijn ‘de Palestijnen begonnen met het inzetten van hun nieuwe kwaliteits ‘kernwapen’ tegen de grenzen, terwijl het massale arsenaal van nucleaire, chemische en biologische wapens, cluster- en fosfor bommen, en het hele spectrum aan massavernietigingswapens in Israëls opslagplaatsen blijft, hun kernreactoren en laboratoria verlamd door de voetstappen van de Palestijnse jeugd…’

‘Het nieuwe Palestijnse kernwapen zijn de vluchtelingen binnen en buiten het thuisland, die een rechtvaardige vrede willen maar daar pas zullen komen als de bezetting is verdwenen,’ aldus Saidam. Zowel Hamas als Fatah, nu beiden onderdeel van de Palestijnse Autoriteit, hebben nog altijd officieel de ‘bevrijding’ van héél ‘Palestina’ -dus de vernietiging van heel Israël- als hun belangrijkste doelstelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.