Syrische soldaten slachten burgers af boven op dak van moskee [video]

De internationale media – inclusief onze eigenste openbare omroep de VRT – laat zich graag afleiden van de binnenlandse onlusten door te focussen op de provocaties aan de Syrisch-Israëlische grens naar aanleiding van an-Naksa dag, toen op 10 juni 1967 Syrië op enkele dagen tijd in de pan werd gehakt. De media zouden veel beter het oog richten op de gruweldaden die zich thans in het binnenland tegen de eigen bevolking afspelen. Op dit ogenblik staat de teller reeds op 1.200 doden, maar niemand die precies weet hoeveel burgers al door het Syrische leger werden vermoord.

Wel ja, waar blijven ze nu, die Israëlbashers van tijdens de Gaza-oorlog? Ook nu blijken ze weer nergens te bespeuren. Arabieren die Arabieren afmaken is geen nieuws tenminste, dat wil zeggen: zolang er geen Jood of Israëliër in de buurt is.

Waarschuwing: erg expliciete beelden, niet geschikt voor gevoelige kijkers!!!

Op de videobeelden, die op 4 juni 2011 op YouTube werden geplaatst, is te zien hoe Syrische soldaten van president Bashar al-Assad op het dak van de Karak moskee in de Syrische stad Daraa een slachting onder burgers aanrichten. Een dozijn burgers die demonstreerden tegen het regime werden zonet door de soldaten in flarden geschoten. Om hun oorlogsmisdaad te verduisteren leggen zij munitie en wapens tussen de lijken om aldus te verhullen dat de burgers ongewapend waren en zich helemaal niet konden verzetten. Lachend lopen de soldaten tussen de lijken en roepen dingen zoals ‘vuile honden’ en ‘smeerlappen’ en meer van dattum.

Dat ze dat filmpje maar goed bewaren voor het geval het ooit tot een proces mag komen voor het Internationale Strafhof in Den Haag wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Een gedachte over “Syrische soldaten slachten burgers af boven op dak van moskee [video]

  1. Toch niet te geloven! Wat doen ze hun eigen volk aan zeg. Andersom denk ik dat de heren die nu dood op het dak liggen hetzelfde hadden gedaan als ze de kans kregen. Praten is geen optie meer in dat land.
    Jammer, maar ik vrees dat het nog lang niet is afgelopen.

    Like

Reacties zijn gesloten.