Vredeactivisten van IHH klaar om Israëlische marine opnieuw aan te vallen

De met het terrorisme verbonden Turkse organisatie IHH waarschuwt Israël om niet te trachten de tweede vloot van de groep tegen te houden wanneer het probeert om de maritieme blokkade van Gaza te tarten.

Gisteren maandag werd aan boord van het schip de Mavi Marmara een persconferentie georganiseerd, met name hetzelfde vlaggeschip van de Free Gaza Flotilla waar negen terreur activisten, die vorig jaar waren ingescheept in een haven van Istanboel, het leven lieten toen zij de commando’s van het IDF hadden aangevallen. Het Free Gaza Flotilla werd door het IDF zonder pardon opgeleid en afgeleid naar de Israëlische haven van Ashdod. Een gelijkaardig scenario dreigt zich ook nu weer te herhalen.

Huseyin Oruc IHH: Wij komen de vrede niet brengen, maar erin kloppen!

Huseyin Oruc, een woordvoerder van de IHH was er vrij gerust in. Sprekend met de journalisten zei hij in het volste vertrouwen: “Zij zullen niet aanvallen. Wij geloven niet dat zij dezelfde grote fout tegen de menselijkheid zullen herhalen.” Het schip werd gedokt in een haven van Istanboel nadat het door Israël werd teruggegeven aan Turkije na het incident van vorig jaar.

Het ontbrak Huseyin Oruc zeker niet aan humor toen hij met een brede grijns en een vette knipoog naar zijn achterban toe zei tegen de talrijk opgekomen pers: “Het is [opnieuw] de Mavi Marmara, het is een vredesboot en de andere 14 boten zijn ook vredesboten.”

En de activisten aan boord van de Mavi Marmara kunnen wellicht ook als ‘vredesactivisten’ worden aanzien, afgaande op het groot aantal ijzerstaven, knuppels, ijzeren staven en de grote hoeveelheden messen, bijlen en hakmessen waarmee zij elke militair aanvielen die vanuit een helikopter op het dek probeerde te landen. De eerste lichting Israëlische militairen die dat probeerde waren slechts uitgerust met paintballguns en kleine handvuurwapens. Verscheidene van de soldaten werden zwaar gewond.

Men ontdekte later dat van de zes vlootschepen die naar verluidt beweerden “humanitaire hulpgoederen” overzee te vervoeren naar Gaza, het vlaggeschip en de grootste boot van het Flotilla de Mavi Marmara helemaal geen goederen vervoerde. Het enige wat er aan boord werd uitgevoerd waren de terroristen die zich voorbereidden op een veldslag met de Israëliërs.


Dit waren de enige ‘hulpgoederen’ die aan boord van het vlaggeschip van de Free Hamas Vloot op de Mavi Marmara op 31 mei 2010 werden aangetroffen. Dat was nog maar de minste PR-fout die Turkije toen maakte en waarmee het haar strijd om de vernietiging van Israël verder ongeloofwaardig zal maken

Ondanks het overvloedig videobewijsmateriaal over wat er zich werkelijk aan boord heeft afgespeeld tijdens het incident van 31 mei 2010, vandaag precies een jaar geleden, maakt de de Turkse minister Ahmet Davutoglu van Buitenlandse Zaken zich sterk dat Israël er alles zal aandoen om een herhaling van het incident te vermijden.” Een nauwelijks verholen bedreiging aan het adres van Israël om toch maar niet te proberen het flotilla te onderscheppen.

Davutoglu voegde eraan toe dat Israël haar “illegale” blokkade van Gaza zou moeten beëindigen en zei dat zijn regering haar burgers niet kan beletten een andere vloot binnen het gebied te brengen. “Geen democratisch land kan denken dat zij de volledige controle over deze NGOs (niet-gouvernementele organisaties) hebben,” zei hij.

Vice-minister voor Buitenlandse Zaken Danny Ayalon van Israël, heeft intussen gereageerd op de Turkse bedreigingen en gezegd dat om het even welke vloot die de [legale] blokkade van Gaza wil doorbreken zal worden tegengehouden. Iedereen wacht vol spanning af wat het zal worden. Persoonlijk denk ik dat zolang die vredesactivisten het Israëlische interventieteam niet gewapenderhand zal aanvallen wanneer het schip wordt opgeleid en de bemanning ingerekend, er helemaal niks zal gebeuren. In het andere geval is de uitstlag ook bij voorbaat bekend.


Bronnen: Arutz Sheva: IHH Warns Israel: Don’t Touch the Flotilla door Chana Ya’ar van 30 mei 2011

2 gedachtes over “Vredeactivisten van IHH klaar om Israëlische marine opnieuw aan te vallen

 1. Wat ik niet snap is dit. Een organisatie die wordt omschreven als terreurorganisatie vermomd als humanitatire organisatie gaan richting Israel, er worden messen en wapens gebruikt tegevenover Israelische soldaten. Maar wat is het uiteindelijke doel hiervan? Vervoerden ze wapens/bommen andere goederen?

  Terroristen die moeite doet om zich voor te doen als humanitair hulp zijn toch niet zo dom om te geloven dat ze Israel kunnen overnemen met knuppels en messen en een handjevol mensen?

  Like

 2. @Maar wat is het uiteindelijke doel hiervan?

  Op 31 mei 2010 waren ze wel een heel eind op weg naar hun doel: Israël demoniseren en criminaliseren. Een vuurgevecht brak uit en na afloop bleven er negen activisten dood achter op dek. De antisemieten van dienst waren door dit bloedig resultaat duidelijk in hun nopjes en de anti-Israëlische PR draaide op volle toeren. Dit resulteerde in een veroordeling door de VN. En als kers op de taart werd bovendien een eind gemaakt aan de normale relaties van Israël met Turkije. Het onderzoek naar het Flotilla van mei 2010 is overigens nog altijd bezig.

  Dit jaar hoopten ze op minstens eenzelfde resultaat met veel brokken en als het effe kon nog veel meer dodelijke slachtoffers uitlokken, maar dat is dus allemaal niet gelukt. Qua PR is een complete mislukking geworden en Israël plukt er de vruchten van.

  Like

Reacties zijn gesloten.