Hamas weer in gewone doen vuurt raket af op burgers van Israël


Hamas heeft aan Israël een boodschap gezonden waarin de terreurgroep zegt dat het met Israël wil onderhandelen over…. de capitulatie van de Zionistische Entiteit aan het Kalifaat Palestina

De kopstukken van Hamas zijn er een maand lang in geslaagd om hun broek op te houden, maar een maand is inderdaad wel erg lang voor criminelen die van hun boosaardigheid en gewelddadige aard een goed betaalde fulltime job hebben gemaakt. Het is alsof je een stelletje hongerige leeuwen zou verplichten voortaan sla te eten terwijl op een meter afstand een kudde schapen staat te grazen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sloeg andermaal een qassamraket te pletter in het westelijke deel van de Negev woestijn. Gelukkig raakte niemand gewond en is er ook geen stoffelijke schade veroorzaakt, maar de psychologische schade en trauma’s die angst en paniek bij dergelijke beschietingen teweegbrengen zijn onmogelijk in te schatten.

En dat is het werkelijke doel van dergelijke lukrake en willekeurige beschietingen: paniek en chaos hoog te houden bij de Joodse gemeenschappen in Z-Israël en de inwoners moreel en psychologisch kapot maken en toegegeven, het lukt Hamas nog ook.

Een woordvoerdster van het IDF vertelde tegenover Arutz Sheva dat het leger nog niet heeft geantwoord op de raketaanval, de eerste in weken sinds een militant van Hamas een anti-tankraket afvuurde op een gele Israëlische schoolbus, waarbij een 16-jarige schooljongen omkwam.

NNa de aanval met een lasergestuurde raket die in Rusland werd gemaakt en vanuit Iran de Gazastrook werd binnen gesmokkeld, hebben grondtroepen van het IDF 11 terroristische cellen uitgeschakeld in het noorden en het zuiden van de Gazastrook. Terwijl tegelijkertijd de Luchtmacht 15 terroristische sites waaronder een aantal ifrastructuur sites voor de terroristen, buitenposten van Hamas, smokkeltunnels en wapen opslag- en verdeelcentra werden plat gebombardeerd. Een 20-tal terroristen werden hierbij uitgeschakeld.

Blijkbaar hebben ze die gedode cellen kunnen vervangen door verse krachten zodat opnieuw met de uitvoering van het plan voor de vernietiging van Israël – zoals letterlijk geciteerd in hun Handvest – kunnen doorgaan. Onderhandelen en compromissen sluiten ligt niet in de aard van Hamas, maar bejaarden, vrouwen, kinderen en babies afslachten in het holst van de nacht kunnen ze als geen ander.

Hamas bereikte vorige maand een eenheidsakkoord met de rivaal in de terreur al Fatah dat wordt bestuurd door Mahmoud Abbas, de chef van de Palestijnse Autoriteit. Abbas heeft zich openlijk geëngageerd om al geweld en het ophitsen tot haat en geweld tegen Israël te stoppen.

Na de raketaanval van vrijdag op zaterdag hebben de belangrijkste media gewoontegetrouw bericht dat er een raket werd afgevuurd zopnder dat er schade werd aangericht of slachtoffers vielen als een niets terzake doende incident. Benieuwd als er in de tuin van journalist X of Y van Reuters of The Guardian een qassamraket zou neerstorten of die het dan nog als een bagatel zouden afdoen. Ik denk van niet.

Bronnen: Arutz Sheva: Hamas Back to Normal, Attacks Western Negev with Missile door Tzvi Ben Gedalyahu van 29 mei 2011;