Anti-Israëlische ngo’s worden bedreigd door intellectuele terroristen

Anti-Israëlische ngo’s worden bedreigd door intellectuele terroristen

door Adam Levick van Cif Watch: www.urbandictionary.com
(vrij vertaald door Brabosh.com)

Een niet-gouvermentele organisatie [NGO] genoemd Israel Palestine Center for Research and Information [IPCRI] –  www.ipcri.org – heeft enkele dagen geleden een nogal erg ongewone brief verspreid om dringend fondsen te verwerven, want het water zou hen [financieel] letterlijk tot aan de lippen staan. De aanhef van de brief begint als volgt:

Beste vrienden van IPCRI

De financiële situatie van de voltallige vredesgemeenschap in Israël en in Palestina wordt steeds moeilijker. De traditionele sponsors zoals de Europese regeringen Stichtingen worden afgeschrikt om nog langer dit soort activiteiten financieel te ondersteunen als gevolg van het agressieve werk van groepen zoals Im Tirtzu die proberen om organisaties zoals het New Israel Fund en haar aanhangers te intimideren en van het intellectuele terrorisme van NGO Monitor waardoor [bestaande en potentiële] donoren worden afgeschrikt zodat ze afhaken en soms zelfs compleet ophouden met de financiering van Israëlische en Palestijnse NGO’s die zich inzetten voor de vrede en de mensenrechten.

Professor Gerald Steinberg zou een intellectuele terrorist zijn, een echte boef dus. Hamas heeft nog wel een masker liggen...

Eerst en vooral wordt hier rol en de mate waarin ‘de’ NGO Monitor inderdaad de Europese Unie beïnvloed met het nobele doel om hun financiering van radicale ngo’s opnieuw in overweging te nemen, zwaar overschat. Bovendien blijken die NGO’s door de band – en dat zowel in de geest als op het terrein zelf – maar bitter weinig bezig te zijn met het zogenaamd ‘bevorderen van de vrede’, integendeel.

Zij gebruiken [misbruiken lijkt mij gepaster] hun humanitaire mandaat om zich te engageren in ernstig gepolitiseerde campagnes met als enige doel de staat Israël te demoniseren en te criminaliseren. Jammer genoeg een bezigheid die nog steeds als een progressief begrip wordt ervaren. Wie tegenwoordig hip is, wil Israël van de kaart vegen. Israël demoniseren als modeverschijnsel, jawadde… 😦

Ook is het interessant om vast te stellen hoe makkelijk en snel dergelijke groepen zich op hun pik getrapt voelen: grote, rijke en machtige [door de EU gefinancierde] NGO’s die zich blijkbaar door één kleine waakhondgroep “geïntimideerd” voelen, wiens enige ‘misdaad’ het is dat ze deze perfide radicale ngo’s voor hun verantwoordelijkheid willen plaatsen en die zich met “dergelijke smerige tactieken” bezighoudt zoals het opstellen en verspreiden van langdradige, droge, goed doorwrochte onderzochte en royaal van bronnen en voetnoten voorziene monografieën en toegegeven wat ook al eens ooit is voorgekomen, een scherp verwoorde persmededeling vrijgaven!

Maar laat er geen twijfel over bestaan, het academische schrikbewind van Gerald M. Steinberg [stichter en voorzitter van NGO Monitor] is een koude en onheilspellende ontwikkeling, één die klaarblijkelijk een diepgaand en tastbaar gevoel van angst doorheen het land heeft veroorzaakt.

[Opmerking: vergeet niet om voor uzelf een “intellectueel terrorisme” gadget aan te schaffen. Die kan je bv hier vinden: Urban Dictionairy]