Terrorist in gevangenis die rabbijn doodstak krijgt maandloon uitbetaald door de PA

ofer-israeli-prisonIsraëlische gevangenis van Ofer nabij Ramallah op de Westbank waar zowat 800 Palestijnse terroristen en massamoordenaars zitten opgesloten

De gekende uitspraak dat terrorisme loont, wordt wel erg letterlijk bewaarheid in het Arabisch-Israëlisch conflict tussen Joden en Palestijnen in Israël. PMW bracht aan het licht dat een Palestijnse terrorist die een rabbijn vermoordde met messteken, elke maand een royaal salaris krijgt uitbetaald door de administratie van de Palestijnse Autoriteit.

Dat wil zeggen met uw en mijn geld, want de PA heeft geen andere [officiële] inkomsten dan wat het krijgt van de UNRWA, van de honderden ngo’s [niet-gouvermentele organisaties] en van het Kwartet [de Europese Unie, de Verenigde Naties, Rusland en de Verenigde Staten.]

Abu RahinHerinnert u zich nog hoe de mensen zeiden dat Hamas veel gematigder zou worden wanneer zij weer regeringsverantwoordelijkheid zouden krijgen? Gisteren vrijdag bracht Hamas op haar website www.alqassam.ps een artikel uit over één van haar gevangen strijders Abu Rihan, nom de guerre van de toen 19-jarige Ahmed Ibrahim Ahmed Fallit, die al 19 jaar opgesloten zit in een Israëlische gevangenis.

Op 27 mei 1992 had de gevangen Palestijnse ‘held’ nabij Kfar Darom de Joodse rabbijn Shimon Biran (32 jaar) vermoord. De terrorist, één van de eerste leden van de terreurcellen van de El-Ezzedeen al Qassambrigades van Hamas, had de rabbijn die op weg was naar zijn studiecentrum, aangevallen en met enkele messteken in de rug en door het hart vermoord. Kfar Darom was een Joodse nederzetting die deel uitmaakte van Gush Katif in de Gazastrook die in 2005 werd ontruimd door het IDF op last van toenmalig premier Ariel Sharon. De dader Abu Rihan, was afkomstig uit een naburig Arabisch dorpje Deir el Balah.

In het Hamasartikel wordt de terrorist geloofd voor de koelbloedige moord op de rabbijn en brengt verder een nepverhaaltje over “hoe moeilijk deze man het wel heeft in Israëlische gevangenschap.” Blijkbaar is het verheerlijken van terroristen nog altijd bon ton in het nieuwe, hervormde en ‘gematigde’ Hamas.  Overigens krijgt deze Fallit elke maand – en dat sinds 1994[!] – een maandsalaris uitbetaald, getekend door de Palestijnse Autoriteit – en uw belastinggeld.

Palestinian Media Watch [PMW] bracht het verhaal vorige week uit:

In 2004 heeft de Palestijnse Autoriteit bij wet vastgelegd wie precies wordt beschouwd als [krijgs?]gevangene “als iemand die werd opgesloten in de gevangenissen van de [Israëlische] bezetter als gevolg van zijn deelname in de strijd tegen de bezetting.

Het ministerie voor Gevangeniswezen van de Palestijnse Autoriteit deelde afgelopen donderdag [26 mei ’11] mede dat haar beleid altijd is geweest dat het salarissen uitbetaalt aan de gevangenen en hun families “onafgezien van hun politieke banden.”

Het ministerie zei dat het zich niet bewust was of er onlangs de een of andere nieuwe wet was aangenomen omtrent de uitbetaling van salarissen aan gevangenen en/of aan hun families. In het artikel stond dat wat er ook van zij, de Palestijnse Autoriteit de afgelopen jaren een aantal beslissingen heeft genomen om de salarissen te verhogen van de gevangenen en hun families. Het ministerie benadrukte dat de Palestijnse Autoriteit al van bij haar oprichting in 1994 salarissen uitbetaald aan de gevangen [Palestijnen]

Slechts een fractie van het hulpgeld van de Amerikaanse en West-Europese belastingbetaler dat aan de Palestijnse Autoriteit in Gaza en op de Westoever wordt uitgekeerd, bereikt noodlijdende Palestijnen. Het overgrote deel verdwijnt in de zakken van de corrupte PA-leiding

Lijst van donorlanden die bijdragen tot het algemene budget van de Palestijnse Autoriteit

De lijst bevat enkel de bijdragen waarover werd bericht in de officiële pers van de Palestijnse Autoriteit, en die bedoeld werden als bestemd voor het algemene budget van de PA over de jaren 2010 àf 2011. In de lijst zijn niet inbegrepen de vele andere bijdragen die door de Palestijnse Autoriteit door deze en door nog andere donorlanden werden gemaakt:

Donor Bedrag Bron
 Europese Unie  158,5 miljoen euro  Al-Hayat Al- Jadida, 20 januari 2010
 Groot-Brittannië  60 miljoen Britse ponden  Al-Ayyam, 11 februari 2010
 Indië  10 miljoen dollars  Al-Hayat Al- Jadida, 26 april 2010
 Noorwegen  53 miljoen dollars  Al-Hayat Al- Jadida, 18 juni 2010
 Frankrijk  19 miljoen euro  Al-Hayat Al- Jadida, 22 juni 2010
 Wereldbank  40 miljoen dollars  Al-Hayat Al- Jadida, 1 oktober 2010
 Japan  18,5 miljoen dollars  Al-Hayat Al- Jadida, 25 oktober 2010
 Europese Unie  41,4 miljoen euro  Al-Hayat Al- Jadida, 22 oktober 2010
 Groot-Brittannië  30 miljoen Britse ponden  Al-Hayat Al- Jadida, 28 oktober 2010
 Verenigde Staten  225 miljoen dollars  Al-Hayat Al- Jadida, 11 november 2010
 Ierland  1,5 miljoen euros  Al-Hayat Al- Jadida, 15 november 2010
 Japan  11,9 miljoen dollars  Al-Hayat Al- Jadida, 28 december 2010

Bronnen: Elder of Ziyon: Terrorist who stabbed a rabbi to death gets monthly salary from the PA van 27 mei 2011; PMW: PA Ministry of Prisoners confirms PMW report on salaries to terrorists van 22 mei 2011; The Jerusalem Post: ‘New PA law to grant all convicted terrorists monthly pay’ van 20 mei 2011; PMW: PA to pay salaries to all terrorists in Israeli prisons door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik van 20 mei 2011;