Netanjahoe bokst terug en hoe! [cartoon]

Bravo Bibi !

Premier Netanjahoe is terug de arena binnen getrokken om in de boksring enkele rondjes uit te vechten tegen de bevooroordeelde media. De pro-Palestijnse media is, zoals we allemaal wel weten, per definitie anti-Israël. Er is geen andere.

Maar Netanjahoe heeft de laatste weken zijn rol afgelegd van een sierlijk dansende politieke ballerina, die na de kantooruurtjes met een verzopen pokergezicht rustig maar gestaag de ene politieke pyrrusoverwinning na de andere thuishaalde. Bibi’s politieke rol leek even uitgespeeld maar… dat was slechts schone schijn.

Bibi Balboa knokt terug

Bibi heeft zich zowaar ontpopt als een harde en open combattant waarbij geen enkele tegenstrever nog uit de weg wordt gegaan. En verdorie, wat kan die man knokken zeg! Links en rechts harde uppercuts uitdelend, vecht Bibi zich schoppend, bijtend en sla’and naar al wie hem [of Israël!] belaagt. Bibi moet veel slaag incasseren maar wijkt niet. Blazend, schuimbekkend en tierend knokt hij zich letterlijk als een ietwat overjaarse Rocky Balboa opnieuw naar de top waar de overwinning lonkt!

Bibi Balboa eh… Netanjahoe is aldoende flink op weg om één van de merkwaardigste politici in de geschiedenis van Israël te worden. Weten en toch zwijgen over wat onrecht er plaatsvindt, is 1000 keer erger dan openlijk meeheulen met de overtreder. Wie zwijgt stemt toe. Maar niet Bibi! Niemand zal Netanjahoe na de laatste publieke confrontaties met de media [in de VS en elders] nog kunnen verwijten dat hij heeft gezwegen toen er moest gesproken worden. Chapeau Bibi! Driewerf Hoera! Hoera! Hoera!

[Cartoon van Ronny Gordon in The Jeruzalem Post van 24 mei ’11]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.