KISS rockster Gene Simmons vernietigend over Obama’s anti-Israëlbeleid [video]

Nadat ik enkele maanden geleden schreef ‘Rockster van KISS: Israëlboycotters zijn dwazen‘ naar aanleiding van zijn optreden in Israël enkele dagen later, is rocklegende Gene Simmons (alias van de in Israël geboren Chaïm Witz) er opnieuw met een leuke interventie. In bijgevoegde videoclip geeft Gene Simmons zijn president Barack Obama een flinke veeg uit de pan omwille van zijn toespraak van 19 mei waarin hij Israël, nochtans zijn trouwste bondgenoot in het Midden-Oosten, koudweg een dolk in de rug steekt. Jeps, van je vrienden moet je ’t hebben.

In zijn eigen gekende ruige taal [Mister President – F**ck You!!], laat Simmons geen spaander heel van zijn Barafat. Spijkers met koppen slaan en toch amusant blijven, dat kan alleen Gene Simmons! 😉

Gene Simmons, alias Chaïm Witz, steekt zijn tong uit naar Barack Obama

Geboren in Israël onder de naam Chaïm Witz, verhuisde Gene Simmons op 9-jarige leeftijd met zijn moeder naar Brooklyn (New York), een Hongaarse immigrante en het enige lid van haar familie die de Holocaust overleefde. Eens in de Verenigde Staten werd zijn naam veranderd in het Amerikaans klinkende Gene Klein. De Engelse taal kreeg hij onder de knie door naar Amerikaanse TV-zenders te kijken en stripverhalen te lezen.

Tijdens zijn schooljaren begon hij zich te interesseren voor gruwel- en science fictionverhalen en publiceerde zelfs een tijd lang zijn eigen stripverhaal fanzine; maar het fenomeen The Beatles boeide hem zozeer dat hij zin kreeg om muzikant te worden en in 1967 kreeg Gene van zijn moeder een 2dehandsgitaar om zijn ambities te realiseren.

Waarna hij vervolgens begon op te treden in verschillende rockbanden, onder meer bij The Missing Links en The Long Island Sounds. Nadat hij zijn middelbare studies afrondde schreef Gene zich in aan de universiteit en om er een graad te behalen als onderwijzer.

’s Nachts speelde hij in de band Bullfrog Bheer en later in het folk duo Coffee. Een periode gaf hij les in een school in de Spaanse wijk van Haarlem en dan als persoonlijke assistent van de redacteur van het modemagazine Vogue. Maar tegen die tijd had hij Paul Stanley ontmoet en, na een reeks van maar weinig succesvolle pogingen, richtten de twee rockers in 1973 KISS op. Het was op dat ogenblik dat hij zijn toenmalige naam Gene Klein naar Gene Simmons veranderde.

Aldus werd de bescheiden Chaïm Witz uit Israël in de hele wereld beroemd als de rockster Gene Simmons van KISS!

Met dank voor de hint aan Sophie Petiet.