En het antwoord van Hamas aan Obama: Wij zullen Israël NOOIT erkennen!

door Elder of Ziyon
(vertaald en licht aangepast door Brabosh.com)

De Palestijnse krant Palestine Today citeert Sami Abu Zuhri, een woordvoerder van Hamas, in zijn antwoord op de toespraak van de Amerikaanse president Obama. Hij vond die totaal betekenisloos en noemde de toespraak van Obama een complete mislukking en dat “het Palestijnse volk geen lessen nodig heeft van Obama.” Zuhri voegde eraan toe dat “verzoening een interne zaak is, dat wij de Amerikaanse tussenkomst verwerpen en Hamas Israël nooit zal erkennen.

Sami Abu Zuhri: Wij erkennen NOOIT bestaansrecht van Israël

Indien het de terreurgroep de [Palestijnse] Islamitische Jihad zou zijn geweest, was dit geen nieuws. En voor Hamas zou dit eveneens geen nieuws moeten zijn, omdat zij nooit anders hebben gedaan dan getrouw aan hun Handvest, keihard het bestaansrecht van Israël zijn blijven verwerpen.

Maar aangezien zo vele ruggengraatloze journalisten en anderen blijven aandringen en zeggen dat Hamas in werkelijkheid een 2-statenoplossing zou steunen, en sinds dit thema deel uitmaakt van het overheidsbeleid van Israël dat zich een dergelijke staat heeft laten aftroggelen, vrees ik dat ik elke keer dat Hamas dit zegt, ik dit moet blijven posten, zoals dit praktisch alle dagen en al jarenlang wordt herhaald door Hamas.

Gazaanse Leger van de Islam op terreurlijst

Intussen heeft het Amerikaanse Staatsdepartement voor Buitenlandse Zaken andermaal een terreurgroep uit Gaza aan haar lijst van terreurorganisaties toegevoegd. Het gaat hier om het Leger van de Islam. De in Gaza gebaseerde terreurorganisatie die eind 2005 werd opgericht, wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn in vele terreurdaden jegens de overheden van Israël en Egypte, alsmede tegen Amerikaanse, Britse en Nieuw-Zeelandse burgers.

Mumtaz Dughmush (rechts) met een van zijn aanhangers 21 januari 2007 (foto IICC)

Deze acties omvatten een aantal raketaanvallen op Israël, ontvoering in 2006 van twee journalisten van Fox News in Gaza (een Amerikaanse en een Nieuw-Zeelander) en de ontvoering in Gaza in 2007 van een Britse burger, de journalist Alan Johnston. De groep is ook verantwoordelijk voor aanslagen in het voorjaar van 2009 op Egyptische burgers in Kaïro en Heliopolis, waarbij verscheidene slachtoffers en doden vielen.

De groep wordt geleid door Mumtaz Dughmush en opereert hoofdzakelijk in de Gazastrook en in de Palestijnse gebieden. Leger van de Islam leunt nauw aan bij een Salafistische ideologie die de globale jihad verkondigt samen met de traditionele groepen van het gewapende verzet in Palestina.

Het Leger van de Islam werkte reeds eerder samen met Hamas en tracht al geruime tijd haar banden met Al Qaeda aan te trekken. Op 7 mei gaf de groep een perscommuniqué vrij via de Al Nur Media Stichting waarin het de liquidatie van Osama Bin Landen door de VS streng veroordeelde.

En wat was nu weer het verschil tussen het Leger van de Islam en de recent door het Westen heropgewaardeerde terreurformatie Hamas…? Inderdaad: GEEN enkel verschil.


Bronnen: Elder of Ziyon: Hamas responds to Obama: “We will never recognize Israel” en State Dept adds Gaza “Army of Islam” to list of terror groups van vrijdag 20 mei 2011;