Fatah op één lijn met Hamas: Onafhankelijke Palestijnse staat is oorlogsverklaring aan Israël

Ronny Gordon’s recentste cartoon: “Voeg de typische [groene islamistische] hoofdband van Hamas samen met het bierbuikje van Mahmoud Abbas, dan krijg je dit als resultaat.”

De rivalen in de terreur, de Palestijnse terreurorganisaties Hamas (Gaza) en Al Fatah (Judea & Samaria in Oost-Israël), zijn eindelijk weer herenigd en beloven bloedbroeders te blijven tot in der eeuwigheid. Amen. Brabosh.com: “Een grote stap achteruit voor het Palestijnse volk, een dramatische stap voorwaarts voor het wereldterrorisme.”

Isser leidt in De Dagelijkse Standaard van gisteren het volgende artikel van Noah Pollak als volgt in: “Mahmoud Abbas heeft een op-ed in de New York Times geschreven. Naast de gebruikelijk leugens en halve waarheden die door de linkse kerk voor zoete koek worden aangenomen, gaf Abbas de lezer een glimp van de waarheid zoals hij die in petto heeft wanneer de vrede tussen Israël en een Palestijnse Staat ooit mocht uitbreken. Abbas geeft aan dat bij een eventuele vrede, hij de staat Israël zal blijven achtervolgen op legaal, politiek en diplomatiek niveau.”

Fatah Agrees With Hamas: Palestinian State Will Be At War With Israel

door Noah Pollak
(vrij bewerkt en vertaald door Brabosh.com)

Moest er iemand zijn die nog twijfelde of er wel echte substantie zit in de eenheidsverklaring van Hamas en Al Fatah, moet zeker het artikel van Mahmoud Abbas lezen in The New York Times als het spreekwoordelijke moment van de waarheid. Laat je niet afleiden door de mythe van Abbas over de uitwijzing uit Safed of zijn leugens over de geschiedenis van het conflict. De belangrijkste passage is de volgende:

Het Palestijnse verzoek om erkenning bij de Verenigde Naties zou de weg plaveien voor de internationalisering van het conflict als een legale kwestie en dus niet enkel als een politieke. Het zou voor ons ook de weg vrij maken om onze eisen jegens Israël aanhangig te maken bij de Verenigde Naties, bij de mensenrechten organisaties en bij het Internationaal Gerechtshof.

Mahmoud Abbas: Maar verdorie toch, wie zegt dat toch altijd? Wij willen geen vrede, wij willen Israël !

[Orig.: Palestine’s admission to the United Nations would pave the way for the internationalization of the conflict as a legal matter, not only a political one. It would also pave the way for us to pursue claims against Israel at the United Nations, human rights treaty bodies and the International Court of Justice.]

Het ligt voor de hand dat de allereerste voorwaarde die Abbas de voorbije twee jaren bijna dagelijks aanhaalde om zijn weigering om te onderhandelen [over vrede met Israël] te rechtvaardigen – “we moeten eerst een bouwstop hebben op de nederzettingen” – is tegelijk een heropgevist oud verhaal als een zoveelste nieuwe leugen op zich. Thans heeft hij een stevige kersverse eerste voorwaarde opgeworpen: die van de Palestijnse soevereiniteit op zich.

Zelfs nadat die onafhankelijkheid er zou zijn, ook dan nog blijft hij dit ‘voorwendsel om te ijveren voor vrede’ verwerpen. In plaats daarvan, belooft hij openlijk dat Palestina onophoudelijk Israël zal blijven vervolgen in de legale internationale, politieke en diplomatieke arena. Dat is nu exact de reden waarom Fatah en Hamas thans in wezenlijke substantie de handen in elkaar hebben geslagen en eveneens aldus naar buiten treden.

Tot op vandaag had Fatah de wereld overtuigd die het de verbinding had gemaakt tussen een vredesakkoord en een onafhankelijke staat: een Palestijnse staat zou enkel kunnen ontstaan als gevolg van een onderhandelingsakkoord met Israël die, eens voltooid de Palestijnen zou doen afzien van hun eisen jegens de Joodse Staat en een einde aan het conflict zou maken.

Anderzijds is Hamas volkomen gelukkig om haar zegen te geven (zoals Khaled Mashaal dat vorige week deed) aan de oprichting van een Palestijnse staat – enkel op voorwaarde dan dat het terrorisme mag verder gezet worden en de zaak van de uiteindelijke vernietiging van Israël, diplomatiek of anderswijze, mag behouden blijven.

Vandaag heeft Abbas Fatah en Hamas voor dit doel weer bij elkaar gebracht. Het is een belangrijk ogenblik. Beide facties gaan nu voluit voor de strategie van de onafhankelijkheid zonder dat er een vredesakkoord met Israël aan vooraf zal gaan.

Ondanks dit smerige manoeuvre zouden we Abbas moeten feliciteren voor het neerschrijven van zulk een duidelijke en openhartige verklaring, in het Engels **, aan een westers publiek, dat met perfecte gematigdheid verklaart wat zijn bedoelingen zijn. Mahmoud Abbas wil een eigen staat maar niet om vrede te bereiken; Abbas wil een eigen staat zodat hij zijn oorlog tegen Israël onverminderd kan verderzetten [met de zegen van de internationale gemeenschap]

** Brabosh.com: En zoals ik gisteren al schreef: wat de Palestijnse leiders in het Engels tegenover het Westers publiek zeggen, in dit geval de op-ed van Abbas in The New York Times, is nooit hetzelfde als wat hij in het Arabisch tegenover eigen volk verklaart. Waarbij ik maar wil zeggen dat het in werkelijkheid nog veel erger zal uitdraaien dan Noah Pollak hier nog een vrij optimistische voorstelling van zaken geeft.


Bronnen: Commentary Magazine: Fatah Agrees With Hamas: Palestinian State Will Be At War With Israel door Noah Pollak van 17 mei 2011; The New York Times: The Long Overdue Palestinian State door Mahmoud Abbas van 16 mei 2011; De Dagelijkse Standaard: De Palestijnse leugen over vrede door Isser van 19 mei 2011