Haatliedje op Palestijnse TV: ‘Jaffa, Acre, Haïfa en Nazareth zijn van ons’ [muziekvideo]

Twee dagen vóór de Palestijnse “Nakba Dag” of ook “Dag van de Catastrofe” genoemd, in feite de dag dat de Palestijnse Autoriteit jaarlijks een nationale dag van rouw uitroept omdat op 15 mei 1948 de Joodse staat Israël werd gesticht, zond de Palestijnse Nationale Omroep opnieuw een hitsong uit waarin de Palestijnen het bestaansrecht van Israël ontkennen.

Let wel, niet op het een of andere minuscule TV zendertje, maar wel degelijk op de openbare omroep waar dagelijks miljoenen Palestijnen op afstemmen, zowel op de Westoever alsmede in de Gazastrook, in de omringende Arabische landen en zelfs via de satelliet tot in het Antwerpse Borgerhout! Aldus wordt de Palestijnse virulente Jodenhaat dagelijks ingelepeld aan miljoenen moslims over de hele wereld.

In het liedje getiteld “Op weg naar Jeruzalem“, gezongen door de populaire Palestijnse zanger Muhammad Kabha, gaat het dus als volgt: “Jaffa, Acre, Haïfa en Nazareth zijn van ons.” In het liedje wordt een lange lijst van Israëlische steden gedeclameerd die hier allemaal als zijnde Palestijns worden bezongen. In de muziekvideo worden beelden getoond van plaatsen in Israël en wordt een beeld van een jongen die een Palestijnse vlag draagt voortdurend herhaald.

De liedjestekst bevat de volgende woorden:

“Jaffa, Acre, Haïfa en Nazareth zijn van ons.
[Ik], Mohammed, zing over Galilea en de Golan (Hoogte].

Jaffa, Acre, Haïfa en Nazareth zijn van ons.
[Ik], Kabha, zing over Galilea en de Golan (Hoogte].

Van Bethlehem tot Jenin is Palestijns,
Ramle, Lod en Sakhnin zijn Palestijns.
Nergens is het mooier dan in Jeruzalem;
hoe ver wij ook maar reizen.

Van Safed tot in Al-Badhan (nabij Nabloes) is Palestijns;
Tiberias en Ashkelon zijn Palestijns.”

[uitzending van 13 mei 2011 op PA TV (Fatah)]

Opmerking: Jaffa, Acre, Haifa, Nazareth, de Galilea, de Golan Hoogte, Lod, Ramle, Jeruzalem, Safed, Tiberias en Ashkelon zijn Israëlische steden en plaatsen.

Dit is maar één van de zovele voorbeelden van hoe de Palestijnse Autoriteit Israëlische steden en plaatsen als ‘Palestijns’ blijft aanduiden.


Bronnen: Palestinian Media Watch [PMW]: Song on PA TV: Jaffa, Acre, Haifa and Nazareth are Palestinian door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik van 16 mei 2011;