Nakba protest in Brussel [in beeld]

Brussel, 15 mei 2011. Ook in België kwamen afgelopen zondag de antisemieten en Israëlbashers op straat om de vlucht van de Arabieren uit de Joodse staat alsmede de nederlaag van de Arabische legers tijdens de Israëlische 0nafhankelijkheidsoorlog van 1947-1949 te herdenken. Alhoewel ik niet goed begrijp wat de reden van herdenken zou kunnen zijn nadat je eerst getracht hebt een legitiem opgerichte staat te vernietigen maar niet in je misdadig opzet bent geslaagd. Alleen de Palestijnen lijken nederlagen te herdenken. Gelijk wie of ander volk herdenkt alleen overwinningen.

De volgende reeks foto’s werd genomen aan de Ambassade voor Israël en het G-H Luxembourg in de Sterrenwachtlaan te Ukkel. Een 30-tal manifestanten kwam opdagen, de helft minderjarig zoals op bovenstaand plaatje te merken is. Ongelooflijk hoeveel kabaal zo’n bende islamistische kinderen kunnen maken, oorverdovend dus want mijn oren tuiten er nog van. Ik had mijn Frans-Nederlands zakwoordenboekje niet eens nodig om te begrijpen wat er werd gescandeerd. “Mort aux Juifs!” was zowat de meest gehoorde slogan. Het dreunt nog na in mijn hoofd. Toch wel vreemd. En ik die dacht dat de manifestatie tegen Israël was gericht en nu brulden die moslims het uit tegen de Joden? Dat moet toeval zijn geweest, dat kan niet anders, ja toch?

Ook de slogan “From the River to the Sea, Palestine must be Free!” klonk gedurig. Jep, ook op zondag geen vredesboodschap te Brussel: Palestina moet niet naast maar in de plaats van Israël komen. En voor de rest altijd hetzelfde deuntje: Joden zijn slecht, Israël moet weg; Palestijnen zijn goed, Islam is fantastisch. Yeah right… 😦

Maar waar ging het ècht om? Dat kan je zien aan de vlaggen. De vlag links op het plaatje hierboven is de Palestijnse vlag, maar omgekeerd [dus verkeerd]  in de hoogte gestoken. De manifestant kent niet eens de vlag van zijn eigen volk. Jawadde. De rode vlag ernaast is de Turkse vlag. Sinds het débâcle op 31 mei 2010 met de ms Mavi Marmara in volle zee pal voor de kust van Israël en de Turkse terreurorganisatie IHH tevergeefs met geweld de legale blokkade van Gaza te doorbreken, waarbij daarbij ongelukkiglijk ook een handvol wouldbe terroristen omkwamen, is ook de Turkse gemeenschap in België prominent aanwezig op anti-Israëlische en antisemitische manifestaties.

Naast de rode vlag is opnieuw een Palestijnse vlag te zien maar deze keer wel correct getoond. Deze manifestant had meer notie van de zaak. Waarschijnlijk meer naar de Arabische TV stations via de satelliet gekeken. Tot slot de gele vlaggen met een groen logo. Dat zijn de vlaggen van Hezbollah, de internationaal als terreurorganisatie geboekstaafde terreurbeweging uit Libanon, financieel gesteund en bewapend door dictatuurstaat Syrië [waar al weken alle dagen eigen volk wordt vermoord door eigen volk] met als belangrijkste sponsor van Hezbollah: Iran en haar president Ahmadinejad. Op het plaatje hieronder de vlag van Hezbollah nog wat duidelijker getoond.

[Bron van de foto’s: Facebookprofiel van Nathalie Deprez, een extreemlinkse activiste die ondermeer een blog op Intal heeft]

Echter, de mooiste vlag die op 15 mei 2011 werd getoond aan de stad Brussel en de wereld was zonder twijfel de Israëlische wit-blauwe vlag, zo mooi en helder als de hemel kleurde op die dag. Een koppel tegenbetogers had het gewaagd om met enkele vlaggen post te vatten ter hoogte van de Israëlische ambassade. “Volgende keer komen we met twee keer zoveel volk,” zei de pro-Israëlfan glimlachend. Dàt wil ik graag geloven. 😉

[Met dank aan Jean-Philippe Desmet voor de hint]