Arabische Lente: altijd hetzelfde verhaal altijd hetzelfde altijd…. [in beeld]

Ah ja, die Arabische Lente zeg, we waren het bijna vergeten. Foto’s boven en onder genomen op vrijdag 13 mei 2011 tijdens een manifestatie op het intussen wereldbekende Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro (klik op de foto’s voor groter beeld).

Het Vrijdaggebed ter ere van de Dag van Nationale Eenheid werd weer massaal bijgewoond. Hierboven werd een pop symboliserend de staat Israël opgehangen. Ik vrees dat het niet lang zal duren vooraleer het vredesverdrag van Israël en Egypte dat dateert uit 1979 ernaast zal hangen… (foto: CiF-watch, h/t Armaros)

Plaatje hieronder zelfde locatie en tijdstip, waarop Egyptenaren te zien zijn die Palestijnse vlaggen in de hoogte steken tijdens een demonstratie tegen de Israëlische bezetting van Palestina (foto: AP/Khalil Hamra) Met dank aan Atlas Shrugs en Israellycool voor de hints.