Palestijns geweld op Nakba Dag in Khalandia [video]

Vandaag 15 mei 2011, aan de grenspost van Khalandia ten noorden van Jeruzalem. Jonge Palestijnen op zoek naar een flink Israëlisch pak slaag dat er onvermijdelijk zit aan te komen. In Israël wordt de Dag van de Onafhankelijkheid gevierd [althans volgens de Christen kalender]. Voor de Palestijnen is het dan steeds een Dag van Geweld tegen de Joden. Die Palestijnse feestdag wordt meestal als geslaagd bevonden als er een paar Joden zijn vermoord. Palestijnen houden van geweld, veel geweld. Joods bloed moet vloeien, vinden de barbaren van ‘Palestina’.

Op die dag dus vieren de Palestijnen Nakba Dag. Dat is de periode dat tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog toen Israël werd aangevallen door 5 Arabische landen, de Palestijnen uit voorzorg verkozen om even vakantie te nemen in het buitenland. De Arabieren hadden hen wijsgemaakt dat de strijd snel gestreden zou zijn en dat zij als beloning voor hun geduld, de woningen en gronden van de verslagen Joden konden inpalmen. Pech voor de Pal-Arabieren: de Arabische aanvalsoorlog werd afgeslagen.

Erger nog: het Israëlische leger ging in het tegenoffensief en joegen de Arabieren voor zich uit die met de staart tussen de benen alle kanten oprenden. Arabieren mankeren een belnagrijke eigenschap en dat is moed. Pal-Arabieren zijn alleen maar ‘moedig’ wanneer ze gemaskerd in het holst van de nacht kleine kinderen en babies kunnen afmaken met messen, zoals in Itamar op 11 maart jongstleden. Wat er ook van zij: de Arabieren verloren ook deze oorlog en hun tijdelijke gasten – die Palestijnen – werden verplicht wat langer te blijven. Op z’n minst tot het volgende Arabische offensief. Echter, zoals verwacht werd de ene Arabische aanvalsoorlog na de andere door het IDF afgeslagen.

En intussen 63 jaar later zitten de Palestijnen – correctie: hun nazaten – nog altijd te wachten tot Israël verslagen wordt. Dat is wat de Palestijnen vieren: niét het feit dat ze daar zitten te wachten, maar het feit dat ze elke keer een flink pak slaag krijgen wanneer ze de Joden proberen te verjagen. Op Nakba Dag vieren de Pal-Arabieren al hun nederlagen. Al die keren dat ze verloren hebben van de Joden. En elke keer doet zo’n vernedering weer vreselijk pijn. Misschien moeten ze eens iets anders proberen. De wapens opbergen bv en vrede sluiten met de Joodse staat. Dàt hebben ze nog nooit gedaan. Wie weet lukt het wel?

Bron van de plaatjes en de video: Arutz Sheva: Video and Photos of Nakba Day Riots door Tzvi Ben Gedalyahu van 15 mei 2011