Abbas: Palestijnen zullen nooit afzien van het ‘Recht op Terugkeer’


Deze Palestijnse knaap houdt een sleutel omhoog als symbool van het Palestijnse ‘Recht op Terugkeer’. Hij wil ‘terugkeren’ naar een plaats waar hij niet geboren is en die hij nooit gezien heeft. Juridisch gezien heet zoiets dan ook niet ‘terugkeren’ maar ‘emigreren’. Die uitzonderlijke situatie werd in 1948 gecreëerd door de door het OIC geleide Verenigde Naties, die toen een resolutie goedkeurde [Resolution 194(III) van 11 December 1948] waarmee het vluchtelingenschap van Palestijnen voor eeuwig werd gebetonneerd en bovendien ook nog eens erfbaar wordt.

De status van vluchteling wordt als het ware eeuwigdurend doorgegeven van vader op zoon op kleinkinderen enz. Als de mensheid binnen enkele honderden of duizenden jaren compleet zal zijn uitgestorven, zullen er dankzij de VN toch nog altijd Palestijnse vluchtelingen blijven bestaan. De Palestijnen zijn de enige bevolkingsgroep ter wereld die van dergelijk bijzonder statuut genieten.

De reden voor dat manoeuvre is bekend: Jodenhaat, niks meer en niks minder. De Joden als bevolkingsgroep moeten met hun staat oprotten uit het M-O en daarvoor zijn alle middelen goed. Laat ongeveer 5 miljoen [overwegend oorlogszuchtige en antisemitische] ‘Palestijnse’ vluchtelingen toe, bovenop de 1,4 miljoen die al in Israël wonen, en het zaakje is gepiept. Als we de normale regels van de UNHCR zouden toepassen, de regels die van toepassing zijn voor alle andere vluchtelingen over de ganse wereld, en dus niét die van de UNRWA (voor en door de Palestijnen), zouden er hooguit 200.000 Palestijnen kunnen ‘terugkeren’ (naar iets wat al lang niet meer bestaat).

Maar Israël moet en zal vernietigd worden en één van die manieren om dat te bereiken is de demografische wijze [demographic kill]: overrompel de Joodse staat met [moslim]Arabieren [die er in wezen en historisch gezien niet eens thuishoren] en de staat gaat tenonder. Vandaar die list van Abbas die hij onder de misleidende term ‘Recht op Terugkeer’ tot in den treuren blijft herhalen.

Abbas: Palestinians will never neglect ‘right of return’

door Khaled Abu Toameh

“Of wij krijgen onze huizen en gronden terug op een vreedzame manier, of we zullen offers brengen tot we kunnen terugkeren,” zei al Fatah, de politieke formatie van Mahmoud Abbas, in een verklaring aan de vooravond van de [gewelddadige] festiviteiten van de nakba.

De leiding van de Palestijnse Autoriteit zal nooit verzaken aan het ‘Recht op Terugkeer’ van de Palestijnen naar hun oorspronkelijke huizen binnen Israël,” verklaarde PA-chef Mahmoud Abbas gisteren zaterdag 14 mei. Zijn verklaring kwam er op het ogenblik dat de Palestijnen voorbereidingen treffen om vandaag zondag de Nakba (‘catastrofe’) Dag te vieren uit protest tegen de oprichting van de staat Israël, nu 63 jaar geleden.

De PA blijft doorgaan met het nemen van ”praktische maatregelen’ om het ‘Recht op Terugkeer’ af te dwingen, zei Abbas. Elke Palestijn “heeft het recht om Palestina te zien en naar naar het geboorteland terug te keren, omdat het geboorteland onze definitieve bestemming is,” zei hij. Toen de Palestijnen de vredesovereenkomst in Oslo ondertekenden, staat of valt alles bij een definitieve regeling van de status van de vluchtelingen, zei Abbas. [Maw: zolang de vluchtelingen niet kunnen terugkeren is geen enkel vredesakkoord definitief; Brabosh.com]

Hoe langer de Palestijnen 'weg van huis' zijn, hoe groter de huissleutels worden

“Natuurlijk, wil de andere kant [Israël] de kwesties niet bespreken van de vluchtelingen, Jeruzalem en water want dat zijn hùn zaken vinden zij,” zei Abbas. “Wil dat dan zeggen dat wij moeten instemmen met wat zij willen? Natuurlijk niet.” Abbas benadrukte dat de Palestijnen nooit een Palestijnse staat zouden accepteren als die niet Jeruzalem als haar hoofdstad heeft.

“Onze boodschap aan de wereld is dat wij een Palestijnse staat willen op de grenzen van 1967 en een juiste oplossing wensen op basis van het Arabische Initiatief van de Vrede [uit 2002],” vervolgde hij. “Maar wij zullen geen Palestijnse staat accepteren die niet Jeruzalem als haar hoofdstad heeft.” Hij beweerde dat terwijl de Palestijnen de twee-statenoplossing hebben goedgekeurd, Israël zich tegen dat idee blijft verzetten.

“Wij geloven in het principe van een twee-statenoplossing en wij zijn dat blijven erkennen in de afgelopen 17 jaar ,” zei Abbas. “Maar zij [Israël] gaan niet akkoord met de twee-statenoplossing.” Met betrekking tot de verzoening tussen zijn factie Fatah en Hamas, zei de chef van de PA dat de twee partijen nu werken aan het samenstellen van een regering van van technocraten die geen politieke affiliaties heeft.

De Palestijnse droom van het vestigen van een staat zou nooit kunnen worden bereikt tenzij de “twee delen van het geboorteland worden herenigd,” zei hij, verwijzend naar de breuk [in het bestuur] tussen de Westoever en de Gazastrook. Ook ter gelegenheid van Nakba Dag, gaf de leiding van al Fatah een verklaring uit waarin het zei dat het “Recht op Terugkeer” een “heilig” recht is dat nooit zal verdwijnen met het verstrijken van de tijd.

De Palestijnen zijn vastbesloten het Recht op Terugkeer te bereiken omdat het een natuurlijk en historisch recht is, zegt al Fatah. Het nodigde ook de internationale gemeenschap uit om haar wettelijke en morele verantwoordelijkheid op te nemen en de herdenking van de Nakba als een internationale gebeurtenis te beschouwen.

“Het Recht op Terugkeer zal voor elke Palestijn heilig blijven die door de Zionistische oorlogsmachine werd gedwongen om zijn of haar huis en land in Palestina te verlaten,” staat er in de verklaring. “De Palestijnen zullen niet toegeven aan de uitdrijving, of we krijgen de huizen en gronden vreedzaam terug, of we zullen offers blijven brengen tot wij terugkeren.”


Alle anti-Israëlische organisaties, Jodenhaters, Israëlbashers, Holocaustontkenners, racisten en hun respectievelijke ngo’s van over de hele wereld feesten vandaag mee met de Palestijnen.

Ps: De Palestijnen hebben al een staat: Jordanië, een hoofdstad en een koning!  Alle Palestijnse ‘vluchtelingen’ daarheen! Uw heimat lacht u toe en bovendien werd Jordanië al in 1948 Judenfrei gemaakt en is de facto verboden gebied voor de Joden. Sommigen zouden dit Apartheid heten.  [klik op het plaatje]

Bronnen: The Jerusalem Post: Abbas: Palestinians will never neglect ‘right of return’ door Khaled Abu Toameh van 14 mei 2011;