Officiële Gaza propagandafilm ‘Welcome to Gaza’ – hoezo crisis?[video]


Pallywood op volle toeren. Het plaatje hierboven is een introshot van de Gazaanse productiemaatschappij Mediatown http://mediatown.ps/ die onderstaande propagandafilm in opdracht van de Gazaanse overheid heeft gemaakt. Het filmpje werd op YouTube geponeerd op 7 mei 2011 door Mediatown zelf en werd tot op vandaag 2001 x aangeklikt. Met dank aan Sophie Petiet voor de hint.

Hun belangrijkste klanten zoals ze in een lijst op hun website zelf aangeven zijn o.a.: UNRWA [de Vluchtelingenorganisatie van de VN voor en door enkel Palestijnen], de Islamitische Universiteit van Gaza [de kweekschool voor Jihadstrijders tegen Israël], de Free Gaza movement [de ngo’s] en de Organization of the Islamic Conference – OIC [= de 57 landen van de moslimwereld] en nog zovele anderen.

Gaza is inderdaad een gebied met vele mogelijkheden. Moest het niet worden gegijzeld door de terreurgroep Hamas – met in haar zog nog een dozijn andere terreurgroepen – maar integendeel ophouden met Israël voortdurend te belagen, haar oorlogsretoriek zou opbergen en normale relaties aangaan met de Joodse staat, dan zou het zelfs een paradijs op aarde kunnen worden.

Maar eerst moeten de wapens zwijgen, de boeven van Gaza achter de tralies en hun leiders voor het Internationaal Tribunaal worden gebracht om terecht te staan voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Want: de dreiging voor de Gazaanse bevolking komt niet van Israël maar van binnenuit.

Officiële begeleidende Engelstalige tekst:

Welcome to Gaza is a documentary about Gaza city located on the Mediterranean Sea Coast in the far southwest of Palestine. The film reviews the ancient city dated to more than 5000 years. Further, it reviews the aspects of life which is full of vitality and liveliness; in addition to the hospitality of its people and the scenes of tolerance and love among people of the city, Muslims and Christians.