Deep Purple noemt muzikanten die Israël boycotten ‘schijtluizen’


Cesaria, Israël, 17 september 2008. Deep Purple brengt ‘Smoke on the Water’

Schijtluizen’? Dat is tenminste een mooie uitdrukking om straks het weekeinde in te zetten. 🙂 In het vooruitzicht van hun derde concerttour in Israël, heeft de Engelse hardrockband Deep Purple keihard van leer getrokken tegen muzikanten en groepen die hun concerten in Israël hebben afgezegd omwille van politieke en/of antisemitische motieven, zeggende dat muzikanten in feite beter geen standpunt zouden innemen in politieke disputen en conflicten. Drummer van de band Ian Paice noemde deze muzikanten ‘echte schijtluizen’ [real wimps].

Drummer Ian Paice: Israëlboycotters zijn schijtluizen

Als eeuwige fan van Deep Purple, die ik zelf voor het eerst heb gezien en gehoord in november 1970 in het Duitse Hamburg, amuseert me deze uitspraak eindeloos! De beroemde rockband maakte deze en andere uitspraken op woensdag 11 mei in het vooruitzicht van twee optredens die ze op zaterdag en zondag aanstaande opnieuw in Caesarea, Israël zullen weggeven.

Dit bezoek is reeds de derde tournee van Deep Purple. De laatste keer was in 2008 (videoclip hierboven en onder), toen ze vier volledig uitverkochte optredens gaven voor een uitbundig publiek.

In de videoclip hier meteen onderaan die dateert van hun concert in Caesaria in 2008, droeg de rockband één van haar songs – met name ‘Contact Lost’ – op aan de Israëlische astronaut Ilan Ramon die in 2003 omkwam tijdens een fatale missie met het ruimteveer Columbia. [met dank aan Elder of Ziyon voor de tip]