Hamas bekent: Vredesakkoord is voorspel tot oorlog


Gaza City, 11 mei 2011. Mede-oprichter en partij-ideoloog van Hamas Mahmoud Zahar herhaalt: “NOOIT vrede met Israël!” 

Het gebeurt ook niet alle dagen dat Arabische leiders het achterste van hun tong laten zien. In het beste geval gebeurt dat enkel in het Arabisch [bestemd voor eigen volk] en hoogst zelden in het Engels [bestemd voor Westerse oren]. En dan betekent het laatste gewoonlijk het tegenovergestelde van het eerste. Op die manier wordt het Westen al decennialang voorgelogen en vakkundig om de tuin geleid door de Arabische islamistische dictators: een omhelzing in het openbaar en wanneer je even wegkijkt een flinke schop achterna recht het keldergat in. Het is van je [Arabische] vrienden dat je het moet hebben.

Maar zo dom zijn die onnozele Westerlingen nu ook weer niet, want in ruil voor het in standhouden van een low profile en door systematisch de andere kant op te kijken wanneer het verkeerd loopt in het Midden-Oosten [behalve dan als het over Israël gaat], vloeien dagelijks miljoenen vaten ruwe olie in de onverzadigbare Westerse olietanks.

Voor wat hoort dus wat en wat er ook gebeuren mag, Barbertje moet en zal Hangen. Iémand moét de schuld krijgen van al wat er mis loopt in het M-O en in de rest van de wereld, of hij/zij het nu gedaan heeft of niet. En wie met Barbertje bedoeld wordt daar hoeft ook al lang geen tekeningetje meer bij.

‘Gelukkig’ zijn er nog altijd die flink doortrapte misdadigers van Hamas. En waar het hart van vol is, daar loopt de mond van over. De eerlijkheid en spontaniteit van Hamas als het om de vernietiging van Israël gaat, verbaast mij nog alle dagen. Zo verzekerde Mahmoud Zahar, medeoprichter en partij-ideoloog van Hamas, gisteren woensdag 11 mei tegenover het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an uit Ramallah, dat zijn partij NOOIT het bestaansrecht van Israël zal erkennen. Oef zeg! Hamas volhardt in boosheid. Dat is een pas hele geruststelling. [..]

Bewerend dat de Palestijnse staat de grenzen van voor [de Zesdaagse Oorlog van] juni 1967 zou accepteren [klik op het kaartje hiernaast voor een groter beeld], maakte Zahar meteen  duidelijk dat een vredesakkoord [met Israël] de prelude zou betekenen van de vernietiging van Israël.

Zahar, die in opdracht van Hamas sinds 2006 dienst doet als Minister voor BuZa, zegt dat Hamas Israël niet zal erkennen omdat indien het dat moest doen “alle rechten zou verspelen van de volgende generaties om het land te bevrijden.” Hij voegde eraan toe dat “Indien de Palestijnse staat niet het gehele grondgebied van Israël omvat zal de volgende generatie het land bevrijden.”

Zahar zei ook dat erkenning van [het bestaansrecht] van Israël de facto het compleet opgeven betekent van het ‘Recht op Terugkeer’, de term die wordt gebruikt waarmee van Israël wordt geëist dat het miljoenen Arabieren [die nog nooit Israël van binnen hebben gezien] zouden mogen ‘terug’keren naar de Israëlische steden van Haifa, Tel Aviv en de rest van haar steden en gemeenten. “Wat zal anders het lot zijn van de vijfmiljoen Palestijnen in de Diaspora?” vroeg Zahar zich luidop af.

Zahar vertelde aan Ma’an dat het eenheidsakkoord tussen Hamas met Al Fatah van Mahmoud Abbas, waarin ondermeer wordt gestreefd om een akkoord met Israël te bereiken omtrent een een staakt-het-vuren, “deel uitmaakt van het verzet, en niet het einde [van het verzet.]” Zahar verduidelijkte: “Een wapenstilstand is niet hetzelfde als vrede.”


Bronnen: Arutz Sheva: Hamas Admits ‘Peace Accord’ is a Prelude to War door Gavriel Queenann van 11 mei 2011