Met Frank Sinatra in 1962 in Israël [video]

Wijlen Ol’ Blue Eyes of ook The Voice, zoals de Amerikaanse crooner en acteur Frank Sinatra (1915-1998) werd genoemd, was zoals algemeen geweten een grote fan van de Joodse staat Israël. Los van het feit dat Sinatra een katholiek was, heeft hij zich zijn hele leven loyaal opgesteld jegens de Joodse staat en was een bekende voorvechter in de strijd tegen het antisemitisme en Jodenhaat.

In dit merkwaardig tijdsdocument wordt de geschiedenis verhaald van de stichting van de Joodse staat, voorzien van de ingesproken commentaar van niemand minder dan Frank Sinatra. Een verbazendwekkende video bedoelt om fondsen te verwerven voor Israël.

In de videoclip is ook een optreden te zien en te beluisteren van Sinatra op de Israëlische luchtmachtbasis van Tel Nof waar de zanger de ceremoniën bijwoonde ter gelegenheid van de 14de Onafhankelijkheidsdag van Israël [Yom Ha’atzmaut]. Zeer de moeite waard om nog eens te bekijken! Met dank aan Elder of Ziyon voor de tip.

Lees ook dit: Frank Sinatra’s Support of Israel & The Jewish People http://www.blue-eyes.com/blog/2010/07/19/1987/