Syriërs vermoorden Syriërs en leggen de schuld daarvoor bij… Israël


Videoclip: Deir al-Zour, Syrië, dinsdag 10 mei 2011 – Syriërs doden Syriërs

Een kloefkapper spreekt

Een nieuw bericht van 11 mei uit Now Libanon:

De Syrische magnaat Rami Makhlouf heeft Israël gewaarschuwd voor het destabiliseren [van haar regime] indien het regime van haar neef, de Syrische president Bashar al-Assad, ten val wordt gebracht en belooft te “vechten tot het einde,” volgens The New York Times.

Makhlouf: Het is allemaal de schuld van Israël

Als er hier geen stabiliteit is, zal er hoe dan ook geen stabiliteit in Israël heersen,” zei Makhlouf, die op een lijst van 13 Syrische figuren staat die worden bedreigd met strafmaatregelen door de Europese Unie voor hun rol in het gewelddadig onderdrukken van de protesten tegen het autocratische regime van president Assad.

“Niemand kan garanderen wat er nadien zal gebeuren en dat – moge God het verhoede – er hoe dan ook iets met dit regime kan gebeuren,” vertelde Makhlouf aan het Amerikaanse dagblad. “Wat ik wil zeggen is dat je ons niet moeten laten lijden, zet geen druk op de president, dwing Syrië niet om iets te doen wat het niet graag wil doen,” zei Makhlouf die een lid is van Assad’s kleine bevolkingsgroep van Alawieten.

Het regime van Assad heeft de rust aan haar grenzen kunnen bewaren ondanks haar nauwe banden met Iran, Hamas en Hezbollah. Het regime van Assad heeft sinds 15 maart 2011 haar handen vol aan het gewelddadig neerslaan van de volksprotesten voor meer democratie. Tussen de 600 en 700 mensen zouden reeds zijn omgekomen en meer dan 8.000 anderen werden opgepakt en gevangen gezet, zo melden verscheidene mensenrechtenorganisaties.

Elder of Zyon op zijn blog: “Dus, de neef van Assad vertelt aan Israël dat het moet ophouden met die Zionistische protesten als het tenminste beseft wat het beste is voor haar. Nochtans worden zijn verklaringen op verschillende wijzen geïnterpreteerd. In de commentaren op het artikel deze van een zekere Sami: “Een duidelijk bewijs wie Israël in feite beschermt!

Tja, inderdaad toont Makhlouf zich oprecht bezorgd om Israël. [..] En zoals voorspelbaar het geval is, beschuldigen beide strijdende partijen ervan Zionistisch te zijn. Voor Debka File worden de uitspraken van Makhlouf zelfs geïnterpreteerd als Assad threatens Israel with war

Maar nu ik dankzij Elder of Zyon meer weet over Rami Makhlouf, begrijp ik waar die typisch Antwerpse uitdrukking “Wat een echte kloefkapper!” vandaan komt: uit Syrië dus. Kloefkapper [oud-nederlands voor klompenkapper of -maker] wil zoveel zeggen als ‘een echte knoeier’, een slechte ambachtsman die minderwaardige producten aflevert. Tegenwoordig simpelweg: “Wat een lomperik!” En neem het van me aan: in de Belgische politiek zitten er veel kloefkappers tegenwoordig.

Maar intussen, aan wiens kant staan de Israëliërs dan wel? Wel ja, een populaire Israëlische zanger neemt Arabische protestliederen op en smokkelt die dan weer aan de demonstranten in Syrië door. Eén dergelijk lied kan je hieronder beluisteren: