Daar is Gretta weer, onze schaamteloze antisemiet

Daar is Gretta weer, onze schaamteloze antisemiet

door Afshin Ellian

Gretta Duisenberg is geen groot denker, maar een Hamas-aanhanger. De Nederlandse media zijn niet meer geïnteresseerd in haar opinie. Maar in de islamitische wereld is zij een heldin. Zij begrijpt namelijk de radicale moslims. Want zij weet dat de grootste ramp die de islamitische wereld ooit is overkomen, de staat Israël is. Gretta Duisenberg is geen groot denker. Dat hoeft in haar wereld ook niet. Zij is evenmin een mensenrechtenactivist. Ook dat is van geen belang in de kringen waarin zij verkeert. Gretta is een Hamas-aanhanger. Dat vinden in de kringen waarin zij verkeert, de Israëlhaters, fantastisch.

Zij is zelfs tegen Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnen. Omdat Abbas met de Amerikanen en Israëliërs onderhandelt en praat. Hamas, de organisatie die de joden wil uitroeien, is een club naar het hart van Gretta. Onze Gretta heeft een interview gegeven aan Islamonline. In een tv-serie, uitgezonden in Jordanië en Iran, zien we hoe de joden een niet-joods kind ritueel doden om zijn bloed te drinken. Het hele Europese antisemitische verhaal over de bloeddorstige joden wordt in detail uitgebeeld. De bedoeling is om uiteindelijk de joodse staat te demoniseren.

Snel verder lezen KLIKKEN op –>

De demonisering van joodse staat is de core business van onze Gretta. Daarmee is ze beroemd mee geworden:

“I have seen these films on YouTube showing how Palestinians put the dead bodies on donkeys, because there are no ambulances. While the Palestinian people are using these little wagons, Israelis shoot the donkeys from their watching towers. Therefore, Palestinians have to carry all the goods themselves. Have you heard about the human organs that Israelis are taking from the Palestinians? It is true; I saw the pictures. The Israeli soldiers are taking away young men and five days later, they brought them back cut open. Israel has admitted committing such a crime. Palestinian families have never given Israelis the permission to do so.”

Die enge joden toch! Zij stelen de organen uit het lijf van de Palestijnen! Terwijl het in Gaza wemelt van VN-medewerkers, van journalisten en van types als onze Gretta, gaan de joden op klaarlichte dag de organen van Palestijnen jatten. Moeten we Gretta als een debiel zien of als een schaamteloze antisemiet? Of gewoon allebei? Volgens Gretta wordt Nederland geregeerd door de joodse lobby. Daarom is Nederland zo tegen Hamas. Want Hamas is volgens Gretta geen terroristische organisatie. Wie blaast dan bussen op? Wie vuurt met raketten op de huizen van joden? Dat deed Hamas, maar het is kennelijk geen terreurdaad.

Het grootste deel van de Nederlandse media is pro-Palestijns: het NOS-Journaal, de Volkskrant, de NRC. Als een Palestijn niet meer in staat is om een stevige scheet te laten, haalt dat de voorpagina’s van de kranten. Dan is het de staat Israël die de scheetactiviteiten van een Palestijn heeft belemmerd. Elke Palestijnse scheet is immers een kunstwerk of een daad van bewonderenswaardig verzet dat in Europa met bewondering wordt gevolgd (maar altijd wel hypocriet met de neus dicht).

Regeren in Den Haag de joden? Of is er iets anders gaande? Feit is dat Gretta’s opvattingen door twee machtige en grote fracties in de Kamer worden gedeeld: de PvdA en de SP. Ja, langzamerhand vindt ook de PvdA elke Palestijnse scheet goud waard. Daarnaast is de joodse lobby succesvol vanwege de Holocaust, zo vindt onze Gretta. Ja, de Holocaust: “…and it is still playing on our guilt feelings, although it is 63 years since the Holocaust.

Zelfs na 65 jaar lezen we nog de namen van de slachtoffers voor, en dat vindt Gretta volkomen overbodig. Maar dat de Palestijnen 60 jaar geleden enkele kilometers verderop zijn gaan wonen, daarvan ligt Gretta wel wakker. De massamoord op de joden vindt ze te lang geleden, maar de verdrijving/verhuizing van de Palestijnen, bijna net zo lang geleden, is een zaak van heilige, ja, heilige verontwaardiging!

Lees hier Gretta’s analyse van de Nederlandse politiek: “The second reason is a political one; Holland’s right-wing government is Christian radical, and the radical people within the Jewish people have very strong feelings toward Israel, and they dominate our government.

Radicale joden en radicale christenen regeren dit land, beweert Gretta. Al sinds de tweede helft van de negentiende eeuw is door antisemieten beweerd dat het westen wordt geregeerd door de joden. Het antisemitische verleden van Europa is niet ten ondergegaan in de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog, Gretta is daarvan het fiere voorbeeld, zoals ze in dat interview laat zien.

Maar Gretta is ook een slechte leugenaar. Want de radicale rechtse christenen regeren hier niet. Precies op dezelfde manier spreekt zij over Hamas en Palestijnen: niet feitelijk, maar gebaseerd op anti-joodse geruchten en verzinsels én diepe haat jegens de staat Israël. Toch nam Hilversum haar ooit serieus. Wat is de oplossing voor het conflict tussen de Palestijnen en Israël? Gretta heeft een doordacht antwoord: ‘I think the only option is the one-state solution, but Israel does not want that.’

Niet meer twee staten maar één staat. Maar voor deze mooie droom van Hamas staat Israël in de weg. Wat zou dan, gelet op Gretta’s analyse, de logische consequentie moeten zijn? Dat de staat Israël van de kaart wordt geveegd. En dat is conform de statuten van Hamas en gelijk aan wat door de Iraanse president luidruchtig wordt uitgedragen. Vroeger riepen de antisemieten: Weg met de joden uit Europa, laten ze naar hun eigen land Palestina gaan! Nu roepen ze: Weg met die rotjoden daar in Palestina, laten ze naar… naar, ja, waarnaar toe gaan? Naar Amsterdam-Zuid, de buurt van Gretta?

Het einde van dat interview is het vrolijkst. Onze Gretta van Amsterdam is bevriend met onze vorstin. Zij praten natuurlijk niet over politiek, natuurlijk niet. Toch riep prinses Máxima bij het aanzien van Gretta haar deze intrigerende woorden toe: ‘I want to say that I really admire you.’ Zo, zo. Volgens Gretta wordt ze bewonderd door Máxima, de toekomstige Koningin van Nederland. De vader van Máxima maakte deel uit van de Argentijnse junta die het ook op joodse studenten had voorzien. Het probleem heette bij de vader van Máxima en zijn geestverwanten ‘Jewish-Bolshevik Plutocracy’.

Gretta, de vriendin van Hamas, is nu de heldin van Máxima. Deze dame, onze
toekomstige Koningin, meent nu kennelijk ook dat in Nederland radicale joden
en christenen aan de macht zijn. Wat leven we toch in interessante tijden.


Bronnen: Elsevier nl: VVD’er Van Baalen: Duisenberg is moreel failliet door Arne Hankel van 6 mei 2011 en Gretta Duisenberg schopt scene tijdens Dodenherdenking van 4 mei 2011 ; Lees ook op Brabosh.com: Het moreel failliet van Gretta Duisenberg – Alle maskers af van 7 mei 2011; Antisemitische Gretta Duisenberg krijgt bos bloemen van enthousiaste fan van 30 november 2010; Gunt u Gretta Duisenberg ook die eretitel? door Leon De Winter van 7 november 2010; De hypocrisie van Gretta Duisenberg van 4 november 2010; Antisemitische activist Gretta Duisenberg klaagt Elsevier en Afshin Ellian aan voor smaad van 2 november 2010; Gretta Duisenberg roept op tot geweld tegen Israëliërs en de vernietiging van de Joodse staat van 8 april 2010; Gretta Duisenberg: Joodse lobby domineert de Nederlandse regering van 7 februari 2010; Oxfam gaf ruim kwart miljoen euro uit aan Nederlandse tak anti-Israël-lobby van 19 november 2009; Het verwrongen wereldbeeld van Gretta Duisenberg van 19 juni 2009;