Mahmoud Abbas tovert weer een aap uit zijn mouw [cartoon]

“Van Israël wordt geëist dat het alle gevangenen vrij laat zelfs nog voordat er een vredesovereenkomst is, maar Fatah denkt daar bij haar eigen tegenstanders blijkbaar anders over. Hamas is voor Fatah natuurlijk nog steeds een bedreiging op de Westbank, en Fatah is nog steeds bang dat Hamas daar zal proberen de macht over te nemen. Net zoals Israël weet dat veel Palestijnen, ook binnen Fatah, nog steeds het hele land willen ‘bevrijden’ en als zij de kans krijgen wellicht weer meer aanslagen zullen plegen. Overeenkomsten en akkoorden hebben pas kans van slagen als ook iets van het wederzijdse wantrouwen is weggenomen, als er ook reden is om aan te nemen dat de andere partij niet meer op je vernietiging of nederlaag uit is.”

[Ratna Pelle op haar nieuwsblog omtrent “Spanningen Hamas-Fatah ondanks eenheidsakkoord” van 7 mei 2011; cartoon van Ronny Gordon uit The Jerusalem Post]