Arabische ‘lente’ nog niet voorbij: moslims vermoorden weer 6 christenen


“De islam gewelddadig? Hoe durft u zoiets te zeggen?”

“Wel ja, ik merk dat de berg samen met Mohammed op ons toekomt…”

Als er één ding is wat wij zeker zullen onthouden van die zogeheten ‘Arabische Lente’ [Arab Spring] van 2011, dan is het de jacht op de Christenen en andere niet-moslims in het Midden-Oosten, rellen die tot nog toe aan honderden het leven hebben gekost en duizenden anderen licht tot zwaar gewond heeft.

Fanatieke moslims in verschillende graden van waanzin, waaronder salafi’s, soennieten, sjiieten [enz. de waanzin spaart niemand], moorden al de ganse lente er op los en trekken een spoor van bloed doorheen de Arabische wereld. Af en toe krijgen ze er zelf ook flink van langs van hun locale dictator. Kijk maar naar Libië, Jemen, Tunesië en Syrië.

In het Westen planten wij rond deze tijd van het jaar onze planten en groenten en zaaien de granen in om ze in het najaar te oogsten; in het Midden-Oosten vermoorden ze Christenen, Joden en andersdenkenden om in het najaar te verhongeren omdat ze niks gezaaid hebben. Dus luidt de noodkreet: wanneer stopt g@dv#rd*mme die Arabische Lente?


Caïro, Egypte, zaterdagavond 7 mei ’11. Egyptenaren kijken toe hoe brandweerlieden trachtten een Christen kerk te blussen wanneer er eerder door fanatieke moslims brand werd gesticht [foto: CNN/News].

Muslim Salafists Kill Six Outside Cairo Church

Kaïro, Egypte, 6 mei 2011. Zes mensen werden gedood en 120 verwond buiten een kerk in Kaïro afgelopen zaterdag. Een boze groep moslim salafisten viel de Koptische Orthodoxe Kerk van Sint Mena aan. Zij raakten buiten hun zinnen toen ze hoorden van een vrouw die zogezegd tegen haar wil werd vastgehouden in de kerk nadat ze zich eerder vanuit de islam bekeerd had tot het christendom. “Met mijn eigen ogen zag ik hoe drie mensen werden gedood en dozijnen anderen werden gewond, vertelde Mina Adel, een lid van de Koptisch-christen gemeenschap. “Er is hier geen beveiliging. Dat is het grote probleem. De mensen hebben ons aangevallen en wij moeten onszelf beschermen.”

Alla Mahmoud, de woordvoerder van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken, zei in een officiële mededeling van zes mensen werden gedood en 120 anderen in het geweld gewond raakten. De Autoriteiten hebben militairen en politie naar het gebied gezonden om de veiligheid van de bewoners te herstellen.

De spanningen in Egypte tussen de moslimmeerderheid en haar Koptisch-Christen minderheid dit jaar blijven toenemen. Een Koptische kerk in de stad van Alexandrië werd op nieuwjaarsdag gebombardeerd waarbij 23 mensen werden gedood. Het Palestijnse Leger van de Islam, die banden heeft met al-Qaeda, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor wat de meest dodelijke aanslag was op Christenen in Egypte. Tien later dagen, doodde een gewapende gangster een christen en verwondde vijf andere christenen op een trein in Egypte.

In november l.l. kondigde een groep, met banden met al-Qaeda in Irak, aan dat alle christenen in het Midden-Oosten “legale doelwitten” zouden zijn, indien de uiterste termijn die door de groep voor de Koptische kerk van Egypte was gesteld om een zogenaamde gevangen moslima vrij te laten, was verstreken. De eis van de groep salafisten, met name dat in de Koptische Kerk in Egypte vrouwelijke gevangenen worden vastgehouden, is gebaseerd op wijdverspreide geruchten over Koptische vrouwen die – nadat ze zich tot het christendom bekeerden – door de kerk worden vastgehouden en onder dwang of door overreding beletten om naar hun oorspronkelijk geloof [de islam] terug te keren.

Ongeveer 9% van de 80 miljoen inwoners van Egypte zijn Koptische Christenen. Zij baseren hun theologie volgens de leer van de apostel Marcus die – naar de legende verhaalt – het christendom naar Egypte zou hebben gebracht, althans volgens de Sint Takla Kerk in Alexandrië , de hoofdstad van het Koptisch Christendom. De religie scheurde zich af van andere Christen sekten tijdens de 5de eeuw over de definitie van de goddelijkheid van Jezus Christus.


Gedwongen bekeringen in Egypte. Kinderen worden bij hun Koptisch-christen families weggehaald en bekeerd tot de Islam omdat “de wet zegt dat moslims beter zijn dan Christenen.”


Bronnen: CNN: 6 dead in Egyptian sectarian violence van 8 mei 2011; On Islam.net: Six Killed in Egypt Sectarian Clashes van 8 mei 2011; The Jerusalem Post: Five dead, 23 wounded in Egyptian sectarian clashes door Reuters van 8 mei 2011