Joodse staat werd op 25 april 1920 geboren in San Remo met de steun van 51 landen

Enkele dagen geleden kwamen leden van Al Fatah, de partij van Mahmoud Abbas, bij elkaar in Ramallah om er de kwestie van de Conferentie van San Remo te bespreken. [Zie op Fatahwebsite Fatah: San Remo is Source of Palestinian Dilemma van 27 april 2011].

De besluiten van de San Remo Conferentie handelen concreet over het bestaansrecht van de Joodse staat, een wettige bekrachtiging van het Verdrag van Balfour uit 1917. Dat de Palestijnen met het verdrag van San Remo in hun maag zitten, zegt genoeg over de feitelijke legitimiteit van Israël, een verdrag dat de Palestijnen graag ongedaan zagen gemaakt. Lees verder op de links hieronder. Mevrouw Charlotte Gutman, Vice voorzitter van de CCOJB, wordt bedankt voor de hint.

Lees ook op Brabosh.com: 90ste verjaardag van de San Remo Conferentie van 2 mei 2010; Het wettelijke recht van Israël om te bestaan als een Joodse staat van 30 april 2010 en Wie behoort Jeruzalem? Dr. Jacques Gauthier over de legale status van Jeruzalem van 28 april 2010

Op het kaartje hierboven is te zien hoe groot het gebied was dat aanvankelijk (24 april 1920) in San Remo werd toegezegd aan het Joodse Volk en een officiële internationale bevestiging was van de Balfour-verklaring van 1917.

Echter, door internationaal politiek gesjacher tussen de overwinnende grote mogendheden werd dit gebied met ruim 77 procent verkleind ten nadele van het Joodse Volk, nadat het grootste oostelijke deel (in juli 1922) werd weggeschonken aan Trans-Jordanië (thans Jordanië) en de Golanhoogte werd weggeschonken aan Syrië toen dat nog Frans Mandaatgebied was.

De Verklaring van San Remo werd echter nooit herroepen en de oorspronkelijke grenzen (op het kaartje hierboven in rode stippellijn) gelden de jure tot op vandaag en bevestigt het bestaansrecht van de Joodse staat zoals reeds in 1917 door de Balfour verklaring werd ingezet!