Gazanen vieren hereniging met Fatah en herdenken… Osama Bin Laden [in beeld]

Gaza City, 4 mei 2011. Palestijnen houden afbeeldingen omhoog van hun icoon Al Qaeda leider Osama bin Laden [het meesterbrein achter de verwoesting van het WTC Center in New York, waarbij 3.000 doden vielen]. Reden voor deze festiviteiten was de ondertekening van het samenwerkingsakkoord tussen Hamas en Al Fatah.

Op het ogenblik dat Hamasleider Khaled Meshaal in Caïro samen aan tafel zat met Mahmoud Abbas, manifesteerden meer dan 1000 mensen om hun solidariteit te betonen, tesamen met paralelle demonstraties in Judea & Samaria [Westoever in Oost-Israël]. De gele vlaggen die op deze plaatjes te zien zijn en door de demonstranten worden meegedragen zijn de vlaggen van Al Fatah, de partij van Mahmoud Abbas. (

Foto’s: Mahmud Hamas/AFP/Getty Images / Bron Daylife http://www.daylife.com/ en enkele van Palestine Today: http://www.paltoday.ps/)





Plaatje boven en onder: vlaggen en emblemen van een aantal Palestijnse gewelddadige terreurorganisaties naast elkaar. Van links naar rechts: de communistische PFLP (Volksfront voor de Bevrijding van Palestina), daarnaast de gele vlag van Al Fatah de partij van Mahmoud Abbas op de Westoever, de groene vlag van Hamas, de zwarte van Islamitische Jihad en de witte vlag van