Lieberman: Eenheidsakkoord met Hamas maakt Abbas mededader van de terreur


Avigdor Lieberman: “Wie bij een terrorist in bed kruipt wordt een handlanger van terroristen en medeplichtig aan daden van terreur.” [Foto: door Ariel Jerozolimski voor The Jerusalem Post]

Het partnerschap van de Palestijnse Autoriteit met Hamas betekent dat de PA een compagnon is van de terroristen, reageerde minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman toen het nieuws bekend raakte van de nationale eenheidsovereenkomst tussen al-Fatah en Hamas. Dat zei de minister deze vrijdagochtend na zijn onderhoud met Dimitris Christofias, de president van Cyprus.

Hamasleider al-Zahar: ik heb geen lelijke dikke wrat op mijn neus, dat is Abu Mazen die mijn neus kietelt

“Abu Mazen [nom de guerre van Mahmoud Abbas, chef van de Palestijnse Autoriteit] en de PA moeten begrijpen dat het niet mogelijk is om partner van terroristen te zijn zonder tezelfdertijd deelgenoot te zijn aan de terreur,” sprak Lieberman. “De internationale gemeenschap moet geen regering wettigen met het gezicht van Abu Mazen, wiens wapens die van Hamas zijn die raketten afvuren op burgers en onschuldigen overdekt met bloed,” vertelde Lieberman tegenover president Christofias.

Lieberman zei dat “het onvermogen van de internationale gemeenschap om zelfs een verklaring in Veiligheidsraad [van de Verenigde Naties] aan te nemen die Syrië veroordeelt voor het plegen van geweld en de moord op onschuldige burgers door het regime van [de Syrische president Bashar] Assad, doet de vraag in Israël rijzen: Ofdat en in welke mate de internationale gemeenschap te vertrouwen is tot het nemen van evenwichtige en eerlijke beschouwingen met betrekking tot de situatie tussen Israël en de Palestijnen.”

“Dit gevoel wordt momenteel versterkt door de verzoenende benadering, die in schril contrast staat met de beslissing van het Kwartet zoals die door sommige landen wordt gevolgd ten aanzien van Hamas – als zijnde een terreurorganisatie die zichzelf heeft vastgeklonken aan haar belangrijkste doelstelling, met name de vernietiging van Israël,” voegde Lieberman eraan toe.

Hamas, zegt u? Dat is onze locale vogelpikploeg, die doen geen vlieg kwaad

Lieberman reisde naar Cyprus om besprekingen te houden over de bilaterale relaties, de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en het eenheidsakkoord tussen al-Fatah en Hamas en het effect daarvan op de Israëlisch-Palestijnse relaties.

Eveneens deze vrijdagochtend zei president Shimon Peres dat het eenheidsakkoord tussen al-Fatah en Hamas stipuleert dat de PA de controle behoudt over Judea & Samaria [op de betwiste Westelijke Jordaanoever] en dat Hamas de Gazastrook zal blijven controleren, hetgeen in tegenspraak is met eerdere verklaringen die door Abbas werden afgelegd namelijk dat de Palestijnen door één orgaan zouden worden bestuurd.

Peres zei dat indien, en dat ter voorbereiding van de verkiezingen in de PA, de politieke platforms de vernietiging van Israël en de permanente ondergeschiktheid aan Iran zullen aanhouden, het van geen belang zal zijn wat de resultaten van de verkiezingen [binnen de PA] van volgend jaar ook mogen zijn.

Het boerenbedrog van Abbas en Meshaal


Bronnen: The Jerusalem Post: Lieberman: National unity deal partners Abbas with terror van 29 april 2011; lees ook op Brabosh.com: Israël: Geen vredesbesprekingen met Hamas in een PA-regering en Peres: Akkoord tussen Fatah en Hamas is een fatale vergissing van 29 april 2011;