Turkse moslima op cover van Playboy maakt moslimwereld razend


Turkse moslima, de TV-actrice Sıla Şahin (°3 dec. 1985 in Berlijn-Spandau), vooral bekend voor haar rol in de populaire Duitse soapserie Gute Zeiten, schlechte Zeiten [Goede en slechte tijden]. in haar tot nog toe meest gewaagde rol: naakt op de omslag van de Duitse Playboy! Klik op de afbeelding om de volledige cover te bekijken.

Een in Duitsland erg populaire moslima actrice heeft een storm van protest veroorzaakt binnen de moslimgemeenschap, door naakt te poseren voor het bekende mannenblad Playboy Magazine. Sıla Şahin werd meteen als “hoer” en “westerse slet” gebrandmerkt, nadat ze topless op de omslag van de Duitse versie van het magazine verscheen. Islamistische fanatici hebben bedreigende boodschappen op het internet gepost.

Sila, die in Duitsland door conservatieve Turkse ouders werd opgevoed, vreest dat zij “besmeurd” en “te schande” wordt gezet. Haar ouders zeggen dat ze met “afschuw” hebben gereageerd op het 12 bladzijden tellend artikel en dat haar moeder alle contact met haar heeft verbroken.

Sila, 25 jaar oud en een ster in de Duitse soapserie ‘Goede en Slechte Tijden’, zegt dat de fotoreeks bedoelt is als reactie op de “slavernij” tijdens haar jeugd. En voegde eraan toe dat: “Wat ik met deze foto’s wil zeggen is: meisjes, wij zijn niet verplicht om te leven volgens de regels die ons worden opgelegd. Jarenlang heb ik me ondergeschikt gemaakt aan diverse sociale beperkingen. De fotosessie in de Playboy was een daad van totale bevrijding.“

Islam en tolerantie? Ligt moeilijk…

Maar islamitische sites op het internet worden thans gecontroleerd door de BND – de Duitse inlichtingendienst – nadat bedreigingen over haar “beschamend islamitisch vrouwelijkheids” en “zichzelf prostituerend voor geld” -gedrag werden geplaatst. Één hoofding op de website van Jihad Watch schreef: “Ze zal zeer goed uit haar ogen moeten kijken…” en een ander schreef “Zij zal ervoor moeten betalen…”

Een eigenaar van een kebabwinkel, die op Duitse TV werd gevraagd wat hij zou doen indien Sila zijn dochter zijn geweest, wond er geen doekjes om en zij vlakaf: “Ik zou haar vermoorden. Ik meen dat werkelijk zo. Zoiets past niet in mijn cultuur.

De Islamitische Gemeenschap van Duitsland heeft om een boycot van Sila verzocht. In Duitsland leven naar schatting tussen 3 miljoen en 4 miljoen moslims, die de voorbije jaren werd geteisterd door talrijke eremoorden, gepleegd door fanatieke jaloerse echtgenoten, vaders en broers.

In 2009, werd een asielzoeker veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf nadat hij zijn “veel te onafhankelijke” Duitse vrouw had omgebracht. Een officier van de intelligentiedienst zei over Sila: “Ik denk dat wat zij heeft gedaan of zeer moedig, of zeer stom was. Zij zal voor heel lange tijd haar deur wel twee keer ’s nachts op slot draaien.


Bronnen; The Sun: Fanatics’ fury at Muslim Playgirl door Allan Hall van 27 april 2011; Elder of Zyon is bedankt voor de hint; Die Zeit: Brüste mit Migrationshintergrund van 19 april 2011; Duitse Playboy magazine: Sila Șahin Die TV-Schönheit in ihrer gewagtesten Rolle