Hoe zou het met die humanitaire crisis in Gaza zijn?


Gaza City, woensdag 27 april 2011. Een Palestijnse familie stuurt een toerismebootje met een vlag van de Spaanse voetbalploeg FC Barcelona, over de Middellandse Zee langsheen het strand van Gaza City (Foto: AP/Adel Hana)

Ondanks de onafgebroken inspanningen van Pallywood [PalArabische leugenfabriek waar het Palestijns nieuws wordt ‘uitgevonden’ en gefabriceerd] om ons en de wereld te laten geloven dat er in die….

warschau
Anti-Israëlbetoging van 11 jan. 2009 in Brussel: onbeschaamde uitbuiting van de Holocaust door leden van de Belgische moslimgemeenschap

open gevangenis van Gaza, het getto waar het nog erger overleven is dan in 1943 in het Getto van Warschau, hèt Gaza waar onbeschrijflijke mensonwaardige toestanden heersen en een meedogenloze humanitaire crisis woedt” die [nog steeds volgens Pallywood] veroorzaakt wordt door “die nazi’s en Gestapo’s van Israël die heel Gaza hebben omgeturnd naar een concentratiekamp volgens SS-maatstaven.”

Echter, op het terrein blijkt daar helemaal niks van te merken.

We hoorden het al acht dagen geleden zeggen door Mathilde Redmatn, de onderdirecteur van het Rode Kruis in de Gazastrook: er is geen humanitaire crisis in Gaza. Verdorie zeg? Heeft de Joodse Lobby nu ook al het Rode Kruis omgekocht? “Ja natuurlijk,” krijsen de Gretta Duisenbergs en Anja Meulenbelten van de wereld, “wist u dat niet?” Nee, we wisten het niet (zucht.)

Maar het wordt nog erger. In haar jaarlijkse Top Tien lijst van humanitaire crisissen in de wereld, van Artsen Zonder Grenzen, is Gaza niet in de verste verten te bespeuren. Die hongerende smeerlappen van Congo, Somalië, Sri Lanka en Soedan kapen hier onbeschaamd alle hongerprijzen weg voor de neus van die arme Gazaantjes! Met dank aan Elder of Zyon voor de hint

Euh, waar is dat flottielje gebleven, de m/s Mavi Marmara met al die tonnen hulpgoederen voor Soedan Gaza????