Wat heb je vandaag online geleerd [videosong]

In de volgende videoclip brengt het team van Huffington Post Monitors “What Did You Learn Online Today?” (wat je zoal kan leren op het internet), gebaseerd op een politiek geïnspireerd liedje “What Did You Learn In School Today?” van Tom Paxton uit 1963. Beluister bv deze versie uit 1964 gezongen door Pete Seger. In Vlaanderen werd het liedje erg populair toen De Elegasten het liedje in 1971 in het Nederlands uitbrachten onder de titel “Wat heb je vandaag op school geleerd, zeg het eens kleine Jan,” over de Belgische politieke chaos van toen.

Het liedje werd de afgelopen 50 jaren door vele artiesten gebracht en aangepast aan de actualiteit of problemen van de dag op dat ogenblik in dat bepaald land of locatie. Deze Israëlische versie, op de muziek van Tom Paxton, werd geschreven door auteurs Matt en Zach van de Hufpo Monitor en gezongen door het liefje van Matt [“vocals by my beautiful and talented girlfriend“]. Leuk 🙂


Bronnen: Huffington Post Monitor: What Did You Learn Online Today? Video van 27 april 2011; met dank aan Elder of Zyon voor de hint