Logo van Palestijnse Auteursbond met geweer op kaart met uitgevaagd Israël


Plaatje uit de Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadida van 19 april 2011. Op de achtergrond het bewuste logo van de Palestijnse Auteursbond. Je zou normaliter verwachten van schrijvers en auteurs dat ze als symbool een pen of een veder zouden gebruiken, maar in het geval van de Palestijnse Autoriteit is het dus een geweer geworden, symbool voor de gewapende strijd voor de fysieke vernietiging van het volk van Israël en de Joodse staat wegvegen van de wereldkaart. In 63 jaar is er niks – nada – noega veranderd in de hoofden van de [Pal-]Arabieren en de moslims van het Midden-Oosten. Slechts één obsessie verduistert de geesten: Israël moet weg.

Logo of Palestinian writers’ union includes rifle over map that erases Israel

door Itamar Marcus en Barbara Crook

PMW heeft overvloedig gedocumenteerd dat op de officiële kaarten van de Palestijnse Autoriteit – zoals die overal in de PA-kantoren werden en nog worden opgehangen, op bijeenkomsten van de PA en van al-Fatah, en in schoolboeken  enz. –  Israël overal van de kaarten is verdwenen en vervangen werd door ‘Palestina’.

Het Palestijnse vredesvoorstel in een notendop: From the River to the Sea Palestine will be free…

Professionele vakbonden en privé organisaties tonen ook kaarten waarbij telkens Israël wordt afgebeeld en benoemd als “Palestina.“ Op een vergadering vorige week van de Algemene Unie voor Palestijnse Schrijvers, was het embleem van de unie overal prominent aanwezig, voorstellende een geweer en een schacht over een kaart heen wat dus het volledige gebied van “Palestina“ werd getoond waarin Israël helemaal vervangen werd.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft bij herhaling dergelijke kaarten sterk veroordeeld als zijnde een reële bedreiging voor de veiligheid van Israël en deze schijnbare onschuldige vorm van virtuele en onderwijzende terreur ondergebracht in dezelfde categorie als de bedreiging van terroristengroepen die Israël willen vernietigen en letterlijk beloven de  Joodse staat van de kaart te zullen vegen. Op de AIPAC Conferentie van 4 juni 2008 wond hij er geen doekjes om:

“Ik zal nooit compromissen aangaan daar waar het om de veiligheid van Israël gaat. En ook niet zolang er stemmen klinken die de Holocaust blijven ontkennen. Ook niet zolang er terreurgroepen en politieke leiders zijn die zich engageren in de vernietiging van Israël. En ook niet zolang er kaarten in het Midden-Oosten circuleren die zelfs het bestaan van Israël niet erkennen.”

[Origineel: I will never compromise when it comes to Israel’s security. Not when there are still voices that deny the Holocaust. Not when there are terrorist groups and political leaders committed to Israel’s destruction. Not when there are maps across the Middle East that don’t even acknowledge Israel’s existence.]

Palestijnen willen geen vrede

zij willen Israël

staat3

27 april 2009. Mahmoud Abbas (l.), de president van de PA en Saeb Erekat (r.), zijn toponderhandelaar voor de vrede, tonen aan pers en publiek een kaart van “hun” Palestina. Bemerk bovenaan de benaming in het Engels ‘Palestine’. Israël is op deze kaart nergens meer te bespeuren. Ook Gaza en de Westoever zijn verdwenen van de kaart, het heet nu allemaal Palestina. Deze provocatie volgde nadat hij enkele minuten eerder andermaal het bestaansrecht van Israël als Joodse staat had verworpen. [bron].

Of zoals Yasser Arafat het op 30 januari 1996 duidelijk formuleerde: “Wij zijn van plan de staat Israël te elimineren en een pure Palestijnse staat te stichten. Wij zullen het leven voor de Joden ondraaglijk maken, door psychologische oorlogsvoering en een bevolkingsexplosie. Joden zullen niet onder de Arabieren willen wonen. […] Ik heb niets aan de Joden; zij zijn en blijven Joden. Wij hebben van u nu alle mogelijke hulp nodig in onze strijd voor een verenigd Palestina onder volledige Arabisch-islamitische controle.” [bron]


Bronnen: Palestinian Media Watch [PMW]: Logo of Palestinian writers’ union includes rifle over map of “Palestine” that erases Israel door Itamar Marcus en Barbara Crook van 26 april 2011; lees ook op Brabosh.com: Verenigde Naties onderwijzen in Jeruzalem Palestijnse kinderen in Jihad tegen de Joden en Israël van 9 augustus 2010; Palestijnse officiële TV-omroep leert kinderen ‘héél Israël is bezet Palestina’ van 6 maart 2010; En nu is het weer tijd voor Mickey Mouse! van 28 december 2009; Palestijns schoolonderwijs: ‘Jong geleerd is oud gedaan’ van 29 maart 2009; PA-TV voert campagne op en negeert bestaan van Israël van 26 juni 2010 en nog zoveel meer videomateriaal van aanzetten tot Jodenhaat door de Palestijnse Autorititeit