Vermoorde Vittorio Arrigoni was een activist maar niet voor de vrede


Gaza, 29 oktober 2008. De Italiaanse vermeende ‘vredesactivist’ Vittorio Arrigoni (met pijp) helpt een schip lossen dat zopas heeft aangelegd in de haven van Gaza City. Aan boord zogenaamde ‘hulpgoederen’ voor de Gazanen maar het kunnen evengoed mortiergranaten of onderdelen voor Qassamraketten zijn. Niemand in Gaza die het kan of wil controleren. Achter hem enkele gewapende politieagenten van Hamas. Aan de gezichten af te lezen kunnen ze het blijkbaar allemaal goed met elkaar stellen. Arrigoni werd op 14 april door een islamistische salafi groep ontvoerd en een dag later vermoord. Vermits nog geen daders werden gevonden, wordt de schuld voorlopig maar bij Joden en/of Israël gelegd of wat dacht u…. (foto: AP/Hatem Moussa)

door Benjamin Weinthal [J P]

Fiamma Nirenstein, ondervoorzitster van het Comité voor Buitenlandse Zaken in het Huis van Afgevaardigden van Italië en voorzitster van het Comité voor Onderzoek naar Antisemitisme, heeft de vermoorde aan Hamas gelieerde activist Vittorio Arrigoni gekapitteld als een “aanhanger van de politieke islam omdat hij een vijand van de Joden was.”

Schrijvend in het Milaanse dagblad Il Giornale, voegt ze er nog aan toe dat “[de steun van Arrigoni aan de islam] hem niet heeft kunnen redden van een wrede executie…” Nirenstein bekritiseerde ook de Italiaanse president Giorgio Napolitano voor het toeschrijven van de moord van Arrigoni aan het gebrek aan een vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen.

Inge Neefs in Gaza weet al wie hare Vik heeft vermoord: 'Is er een zionistische hand in het spel?'

“In plaats van gewoon de schuld te leggen bij het Islamitisch fundamentalisme, vroeg hij dat ‘een onderhandelde oplossing moet gevonden worden voor het conflict dat aan de basis van het bloedvergieten ligt in het gebied’,” zei ze. “In plaats daarvan wordt Israël aangemaand een soort geheimzinnige verantwoordelijkheid op te nemen [voor de moord op Arrigoni].”

Volgens Nirenstein, beschreef Arrigoni de Zionisten als ‘ratten’. In een citaat van Arrigoni op zijn Facebookpagina omschrijft hij een Joodse criticus als een ‘rat’. De dood van Arrigoni heeft de geestdrift opgewekt van NGOs, de blogosfeer en de media met betrekking tot de verslaggeving dat volgens hen overtrokken werd door Arrigoni’s anti-Israël militantisme.

Arrigoni was een lid van de Internationale Beweging van de Solidariteit [ISM], een organisatie beweert toegewijd te zijn “aan het verzet tegen de Israëlische apartheid in Palestina door niet-gewelddadige, methodes van directe actie en principes te gebruiken,” volgens de website van de groep. Ook onze Vlaamse  zelfbenoemde ‘vredesactiviste’ Inge Neefs, en nauw bevriende partner in de strijd in de vernietiging van Israël, werkt en wordt betaald door dezelfde organisatie ISM. Op haar blog vraagt Inge zich af “of er een zionistische hand in het spel is?”. Tja, say no more… Jodenhaat verduistert elke geest…

Vik, de Italiaanse schurk van Gaza City

Prof. Gerald Steinberg, hoofd van NGO-Monitor [een mensenrechten organisatie die de acties van NGO’s opvolgt en rapporteert], vertelde aan The Jerusalem Post afgelopen donderdag dat de “ISM openlijk en rechtstreeks de Palestijnse ‘weerstand’ steunt, doelend op het terrorisme en oorlogsmisdaden tegen Israëliërs. Om naar zijn leden te verwijzen, met inbegrip van Vittorio Arrigoni – die zich achter Hamas hebben geschaard – is [de zelfbenoeming tot] ‘vredesactivisten’ een marketing triomf en een morele travestie.

“Het verslag spreekt voor zich: In 2002, probeerden leden van de ISM terroristen te helpen verbergen in de Geboortekerk in Bethlehem en in 2003 bleken de moordenaars van Israëliërs bij de aanslag op Mike’s Place in Tel Aviv banden te hebben met activisten van de ISM. In 2010 speelde ISM een belangrijke rol in de dodelijke confrontatie op zee met het IDF, van een zogenaamd hulpkonvooi voor Gaza. Wat ook de motivatie van Arrigoni zou kunnen geweest zijn, hij bevorderde duidelijk geen vrede.“

In een e-mail aan de Post op donderdag, schreef Noah Pollak, uitvoerend directeur van het Emergency Committee for Israel, een In Washington gevestigde organisatie: “Arrigoni wijdde zich aan het helpen van Hamas om te trachten Israël te vernietigen. Hij was een aanstoker van oorlogen, een antisemiet en een verdediger van de onderdrukking van Palestijnen onder het terreurregime in Gaza. De poging van anti-Israël activisten om hem als een soort hedendaagse kruisvaarder voor de vrede of voor rechten van de mens af te schilderen is niets minder dan Orwelliaans te noemen.”


Gaza City, Gaza, 28 augustus 2008. De Italiaanse activist Vittorio Arrigoni ontvangt een Palestijnse paspoort rechtstreeks uit de handen Ismail Haniyeh, de premier van Hamas. Sommigen blijven Vittorio desondanks toch een pacifist noemen. Vreemde zaak. Iemand zal toch eens dringend de term ‘pacifist’ in het Midden-Oosten moeten omschrijven, want dat betekent blijkbaar niet hetzelfde als wat wij er in het Westen onder begrijpen.


The Jerusalem Post: Italian politician: Vittorio Arrigoni was ‘enemy of Jews’ door Benjamin Weinthal van 26 april 2011;

lees ook op Brabosh.com: