Syrische strijdkrachten openen het vuur op rouwstoet [video]

Nato en geallieerde legers trachten in Libië de rebellen wat bij te staan in het verdrijven van hun dictator Moeammar Khaddafi. Maar Libië is voor de VN Syrië niet. Dus: geen Nato troepen om de opstandelingen in Syrië te helpen zich te bevrijden van hun dictator, net zomin als de Nato troepen zond naar Iran om daar de opstandelingen te helpen en al helemaal geen troepen naar de Gazastrook uitstuurt om de terroristen van Hamas & hun 40 Rovers de Middellandse Zee in te schoppen en rust te brengen in het M-O.

De Syrische strijdkrachten hebben afgelopen zaterdag het gevuurd geopend op een rouwstoet en daarmee het dodencijfer sinds het begin van de opstand doen oplopen tot boven de 300. Het regime van de Syrische president en dictator Bashar Assad komt onder toenemende druk te staan.

Syrië heeft een informatiestop afgekondigd over het hele land en de meeste journalisten verdreven waar de protestmanifestaties zich afspelen. Op gesmokkelde video’s op YouTube en de digitale camerabeelden is te zien hoe Syrische strijdkrachten het vuur openden op duizenden demonstranten. Uit rapporten blijkt dat bijna 125 mensen werden gedood afgelopen vrijdag en zaterdag.

De demonstraties in Syrië, waarvan president Assad vorige maand nog zei “dat ze hier niet kunnen gebeuren,” zijn van een vraag naar meer politieke vrijheid, geëvolueerd naar openlijke vijandigheid jegens het regime en de eis tot opstappen van Assad, die dankzij zijn geheime politie hem geholpen heeft om de niet als gerespecteerde maar wel zeer gevreesde dictator te worden, die het land in een ijzeren greep geklemd houdt.

De Moslim revoluties van de laatste maanden in het Midden-Oosten hebben reeds de vroegere heersers zoals de Egyptische president Hosni Moebarak en de dictator van Tunesië tot aftreden gedwongen. De Jemenitische leider Ali Abdoellah Saleh buigt thans ook het hoofd tegenover de nog steeds toenemende protesten en heeft enkele dagen geleden een stap opzij aangekondigd.

Het voorstel van Assad om de wetten, die de Noodtoestand in het land in stand houden en die al bijna 50 jaar van kracht is, te verwijderen, blijken “te klein en te laat”[too little, too late] zijn geweest en hebben de oppositie niet kunnen vermurwen. De officiële staatsmedia rapporteerden dat de Syrische strijdkrachten het vuur openden op “misdadigers” die brandweerlieden en andere overheidspersoneel aanvielen.


Zei de ene dictator tegen de andere

President Ahmadinejad van Iran, de belangrijkste steun en sponsor van het regime van Assad: “Waarom kan je niet op je vader lijken?


Bronnen: Arutz Sheva: Video: Syrian Forces Fire on Funeral door Tzvi Ben Gedalyahu van 24 april 2011;