Pakistaanse actrice verdedigt zich voor haar immoreel gedrag en kledij [video]

MEMRI TV: Pakistaanse actrice weerstaat een Moellah die haar beschuldigt van immoreel gedrag op Indische Reality TV Show

Op de videoclip is de bijzonder aantrekkelijke Pakistaanse actrice Veena Malik te zien, gekend van de populaire TV show “Big Boss”, een Indische versie van ‘Big Brother’ show in onze Lage Landen. Zij gaat op de openbare omroep in de clinch met moefti Sahab. De religieuze fundamentalist krijgt er stevig van langs. Alhoewel dat ik vrees dat, als zij ooit in handen valt van deze islamist, een openbare steniging tot de dood erop volgt, nog de ‘vriendelijkste’ tuchtiging zal zijn die haar zal overkomen, in naam van de goedhartige Allah en zijn profeet,  gekend als ‘streng maar rechtvaardig’. Jawadde! 😦

Met de moed der wanhoop antwoordt en verdedigt Veena Malik (afb. rechts) zich uitstekend op de beschuldigingen van de Pakistaanse Moellah Sahab Abdul Qavi [islamitische geestelijke] die haar beschuldigt van immoreel gedrag en ongepaste kledij op de Indische Reality TV show.

Het spraakmakende interview werd uitgezonden op de Pakistaanse televisie Express News TV op 11 januari 2011. De show werd ondertiteld door Memri TV video’s.

Het is dan ook altijd hetzelfde verhaal: [Moslim]man heeft groot seksueel probleem dat hij maar niet onder controle kan brengen;  in plaats van er bij zichzelf wat aan te doen [of naar een dokter te gaan, of zich te laten castreren bijvoorbeeld] straft hij de vrouw – die volgens hem aan de basis ligt van zijn probleem. De vrouw als spiegel van zijn miezerigste zijn, in combinatie met zijn onblusbare lust om te domineren, braakt een verdwaasde trol uit die de gekste kwellingen en pesterijen bedenkt voor vrouwen. Pech voor de vrouw die het gelag mag betalen van de frustratie van haar mannelijke opponent en dat letterlijk op elk terrein: fysiek, moreel en sociaal.

Aldus blijf ik het maar herhalen tot in den treure: wanneer u benieuwd bent naar het democratisch gehalte van een bepaalde staat, ga eerst naar de vrouwen en spreek ze aan. Kijk hoe ze leven, zijn ze tevreden of gelukkig, krijgen ze het respect dat ze verdienen, hebben ze gelijke rechten en plichten als mannen, zijn ze vrij om te staan waar ze willen, en mogen omgaan met wie ze willen – waar en wanneer ook, enz… maakt u veel kans dat de rest ook goed zit. In het andere geval draait  de staat vierkant en bij de beesten af.


De Pakistaanse religieuze geleerde moefti Sahab Abdul Qavi, zou het liefst van al deze mooie vrouw Veena Malik compleet in een burka wegduwen en haar ergens voorgoed opbergen in een donker hok, tussen de geiten en de schapen en levenslang blijven ontkennen dat ze ooit heeft bestaan. Dat is zowat het lot van de meeste vrouwen in Pakistan, meer in het bijzonder rondom de Swatvallei in het noordwesten van de moslimstaat,  waar sommige gebieden nog steeds  in handen zijn van de islamistische Taliban.